Moskisvet.com
Sheikha Moza bint Nasser

Novice

To pod haljo skriva arabska lepotica

E.R.
05. 10. 2024 03.00
0

Ne boste verjeli, kaj skriva največja velesila arabskega sveta pod svojo abajo.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Sheikha Moza bint Nasser je ena najelegantnejših žensk vseh časov in največja zbirateljica visoke mode in prav mogoče je, da zanjo še niste slišali. Stara je 65 let, ima sedem otrok, prav toliko doktoratov, je zelo lepa in izjemno bogata. Je ena od treh zakonitih žena nekdanjega katarskega emirja, šejka Hamada bin Khalife Al Thanija, in mati sedanjega šejka Tamima. Pravijo, da je najmočnejša ženska na Bližnjem vzhodu v družbi, kjer so pravice žensk večinoma pod vprašajem.

To je najbolj nevarna ženska na svetu
Preberi še
To je najbolj nevarna ženska na svetu

Njeno veličanstvo Sheikha Moza bint Nasser velja za stilsko ikono arabskega sveta in je prava lepotica. Pravijo, da je njen obraz videti, kot bi ga izklesal kipar iz pravljice iz "Tisoč in ene noči".

Tu je tudi turban, zaščitni znak, brez katerega se ne pojavlja v javnosti. Pravzaprav je to obleko ponesla v modna nebesa, tako visoko, da jo priznani oblikovalci izdelujejo posebej zanjo.

Sheikha Moza bint Nasser
Sheikha Moza bint Nasser FOTO: Profimedia

Elegantna, visoka, dostojanstvena, z vojsko oboževalcev, ki raste iz dneva v dan, je šejkova žena videti kot puščavska princesa, ki je odkrila eliksir večne mladosti. Ne izstopa preveč in roko na srce ji tudi ni treba, saj ima magnetno privlačnost in se na vsakem dogodku znajde v središču pozornosti, ne da bi mignila s prstom.

Ker je majhen emirat na Arabskem polotoku najbogatejša država na planetu, si lahko samo predstavljate, kaj premore njena družina. Omenimo le znamenito veleblagovnico Harrods, londonski hotel Claridge in modni imperij Valentino. Približno 15 milijard evrov, pravi Forbes. V primerjavi z njenim bogastvom je premoženje britanske kraljeve družine prava malenkost.

Tri mesece pred smrtjo je preživela v peklenskih bolečinah
Preberi še
Tri mesece pred smrtjo je preživela v peklenskih bolečinah

Mnogi pravijo, da je glamurozna arabska dama Babe Paley 21. stoletja. Barbara Paley, nekdanja urednica ameriškega Voguea, je bila najboljša prijateljica Trumana Capoteja, dama iz visoke družbe, velesila, ki se ji je klanjal ves modni svet, zato sami presodite, kako velik kompliment je to.

Nekdanja prva dama Katarja je bila večkrat razglašena za najbolje stilizirano žensko današnjega časa, čeprav nima stilista.

"Moj stil spoštuje tradicijo, a je moderen in praktičen. Noben stilist ne bi natančno razumel, kaj hočem," je pojasnila in dodala: "Ko sem utrujena, grem do garderobe in brskam po omarah, poskušam stvari kombinirati in narediti nekaj novega."

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Vse, kar obleče, je vredno bogastva. Kombinacije pogosto dosežejo 20.000 evrov, na etiketah pa boste najpogosteje prebrali najbolj zveneča modna imena: Chanel, Dior, Givenchy, seveda Valentino, ki ga je Katar leta 2012 kupil za slabih 700 milijonov evrov, in tako dalje.

Kot alternativo hidžabu nosi turban in številne ženske v arabskem svetu sledijo njenemu zgledu in se počasi osvobajajo togih pravil. 

Moza je zelo aktivna v političnem življenju svoje države. Karizmatična dama s popolno kombinacijo gracioznosti in elegance je vodja več humanitarnih in poslovnih organizacij, sprožila je številne pobude, vodi Katarsko fundacijo za izobraževanje, znanost in razvoj, je predsednica upravnega odbora, direktorica Arabske fundacije za demokracijo, ustanovila je Qatar Luxury Group ...

Je prava voditeljica, graditeljica, reformatorka, uspešna poslovna ženska in k takšnemu liku in delu se je odlično prilegel naziv modne ikone. 

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: zena.blic.rs


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607