Moskisvet.com
serena williams

Šport

Preživela veliko tragedijo, nato pa postala najboljša športnica na svetu

E.R.
02. 10. 2024 02.30
0

Slavna teniška igralka je živ dokaz, da je želja najboljše vodilo v življenju.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Je ena najboljših športnic vseh časov, saj ima kar 23 grand slam naslovov. Serena Williams je vse prej kot tipična teniška igralka. Je zelo mišičasta, ima bujno oprsje, poudarjeno zadnjico, izjemno močne noge, nekateri pa celo navajajo, da nima običajnega teniškega gibanja, poroča Stil.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: Profimedia

Sereno je od tretjega leta treniral njen oče Richard Williams. Čeprav je bil varnostnik, je rad gledal tenis in odločil se je, da bosta njegovi hčerki Venus in Serena postali teniški igralki. In tako je bilo. Postali sta teniški igralki, in to najboljši!

Napisal je 78 strani dolg načrt, ju začel trenirati sam, njega pa je treniral moški z vzdevkom "Old Whiskey", ki mu je Richard plačeval s steklenicami omenjene pijače.

Ne boste verjeli, katera žgana pijača je najbolj zdrava
Preberi še
Ne boste verjeli, katera žgana pijača je najbolj zdrava

Serena in njena leto starejša sestra sta bili rojeni v Saginawu v Michiganu v ZDA. To je rojstni kraj njune matere Oracene Price (Brandy), medicinske sestre in vdove, ki je iz prvega zakona v zvezo z z Richardom pripeljala tri hčerke: Yetunde, Lyndrep in Ishp. Poleg tega je imel tudi Richard iz prvega zakona pet otrok, tako da je šlo za izjemno veliko družino.

Sestri Williams sta svoj čas družno vladali tenisu.
Sestri Williams sta svoj čas družno vladali tenisu. FOTO: Profimedia

Družina se je hitro preselila v Kalifornijo, natančneje v Compton, predmestje Los Angelesa. Compton je razvpit del mesta, znan po tolpah, kjer se vsak dan dogajajo umori, policija pa se ogiba vmešavanju in posredovanju. Tam sta trenirali tudi Serena in Venus, ki sta morali tako na igrišču kot doma slediti strogim pravilom.

Serena Williams – temnopolta kraljica belega športa
Preberi še
Serena Williams – temnopolta kraljica belega športa

Spat so hodili ob 22. uri, glede na to, da so vsi pripadniki Jehovovih prič, pa tradicionalnih krščanskih praznikov in rojstnih dni niso praznovali. Niso člani nobene politične stranke in ne volijo. Nista smeli hoditi v šolo, Oracena pa je hčerki učila sama. Vendar je življenje v Comptonu terjalo svoj davek za družino: Oracenina najstarejša hči Yetunde je bila ubita v enem od uličnih spopadov tolp. Serena je ni nikoli pozabila in je pozneje tudi ustanovila fundacijo s sestrinim imenom.

Richard je dekleta vseeno preselil na Florido, v legendarno akademijo Ricka Maccija. Macci ni mislil, da sta Venus in Serena pretirano nadarjeni, a je pozneje dejal, da ju je prevzela 'goreča želja, da bi tekla za vsako žogo, kot da bi jima goreli lasje'.

Njen bivši si je vzel življenje, nato se je zaljubila v poročenega
Preberi še
Njen bivši si je vzel življenje, nato se je zaljubila v poročenega

Mislil je, da športnice s telesi, kot so njihove, ne igrajo tenisa. Vendar se je strinjal, da jim bo omogočil brezplačno treniranje v njegovem teniškem kampu, če bo prejel del njihovega prihodnjega zaslužka. To je bila najboljša poslovna poteza v Maccijevem življenju. Serena je svoj prvi profesionalni dvoboj odigrala pri 14 letih, leta 1995, štiri leta kasneje pa je osvojila US Open. Ostalo je zgodovina.

Serena je znana po svojem humanitarnem delu. Teniška igralka je ustanovila številne fundacije za pomoč Afroameričanom, obolelim za rakom na dojki, bolnikom z aidsom, postala UNICEF-ova ambasadorka, dala veliko denarja v dobrodelne namene, med trajanjem pandemije leta 2020 pa je kupila več kot štiri milijone mask. ki so jih razdelili po šolah.

Diplomirala je iz modnega oblikovanja, ima modno linijo, poimenovano po njej, rada piše, lepo poje, govori tekoče francosko in je samo s turnirji zaslužila dobri 85 milijonov evrov. O vsotah, ki jih prejme iz drugih poslovnih vod, verjetno še nekajkrat več.

Teniška igralka je bila v številnih kratkih zvezah, ena izmed njih pa je bila z znanim reperjem Drakom. A moški, ki je trenutno najpomembnejši v njenem življenju je Alexis Ohanian, ustanovitelj priljubljene družbene mreže Reddit. Mesto izvršnega direktorja je prevzel leta 2014, ko je Reddit postal tretje najbolj obiskano spletno mesto v ZDA, vreden pa skoraj neverjetnih 2 milijardi evrov. Teniški superzvezdnik in tehnološki guru sta se spoznala v rimskem hotelu leta 2015. Ohanian je začel spremljati Sereno, kjer koli je igrala.

Toliko časa je trajal najdaljši teniški dvoboj v zgodovini OP ZDA
Preberi še
Toliko časa je trajal najdaljši teniški dvoboj v zgodovini OP ZDA

Nihče ni vedel, da je bila osem tednov noseča, ko je januarja 2017 zmagala na OP Avstralije. Septembra istega leta je par dobil hčerko, ki sta jo poimenovala Alexis Olympia. Dva meseca po rojstvu hčerke se je par še poročil v New Orleansu. Tema poroke je bila pravljica "Lepotica in zver" z loki in mizami iz rož. Serena je nosila razkošno poročno obleko znamke Alexander McQueen, na roki pa diamantni prstan, vreden tri milijone dolarjev. Njen mož je nosil Armani.

Prišli so vsi, s katerimi sta si blizu: Beyonce, Kim Kardashian West, Jay-Z, Anna Wintour. Vse je bilo neformalno in razkošno, gostje pa so sedeli in ležali na kavčih namesto na stolih. Mladoporočenca sta celo potočila nekaj solz veselja.

"Nisi najboljša na svetu samo v športu. Najboljša si v vsem v življenju," ji je takrat rekel Alexis.          

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir:  sportlife.story.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 597