Moskisvet.com
kraljica elizabeta

Novice

Tri mesece pred smrtjo je preživela v peklenskih bolečinah

E.R.
02. 10. 2024 03.00
0

Nekdanji britanski premier je razkril, v kakšnem stanju je bila v resnici pokojna britanska kraljica že mesece pred smrtjo.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V svoji avtobiografski knjigi je nekdanji britanski premier Boris Johnson opisal zadnje srečanje s pokojno kraljico Elizabeto II. , ki je preminula 8. septembra 2022 v starosti 96 let.

To si je o Kate Middleton v resnici mislila kraljica Elizabeta
Preberi še
To si je o Kate Middleton v resnici mislila kraljica Elizabeta

"Že kakšno leto sem vedel, da ima kraljica Elizabeta neko obliko kostnega raka, in njeni zdravniki so bili zaskrbljeni, da se lahko njeno stanje vsak trenutek poslabša," piše Boris Johnson v odlomku, ki ga je objavil Daily Mail.

Politik je dodal, da mu je kraljičin zasebni tajnik sir Edward Young priznal: "Poleti se je njeno stanje zelo poslabšalo", malo preden je Johnson z njo začel svoje zadnje srečanje kot premier.

V takšnem stanju je Kate Middleton po kemoterapiji
Preberi še
V takšnem stanju je Kate Middleton po kemoterapiji

Boris ni prvi, ki trdi, da je kraljica pred smrtjo imela kostnega raka. Kraljevi analitik Robert Jobson je namreč v svoji knjigi "Catherine, the Princess of Wales: A Biography of the Future Queen" zapisal, da se je Elizabeta II. proti koncu svojega življenja zaradi boja z mielomom, vrst raka kostnega mozga., počutila "strašno šibko". 

Robert Jobson
Robert Jobson FOTO: Profimedia

"Imela je velike težave z vidom in je slabo videla. S težavo je dvignila poln čajnik, da bi si natočila skodelico čaja," je zapisal Jobson in dodal, da se je kraljičino zdravje v treh mesecih po platinastem jubileju, ki so ga praznovali  junija 2022, ko so obeležili njeno 70-letnico na prestolu, "hitro poslabšalo".

"Kraljica Elizabeta je vedela, da umira," je zaključil analitik in navedel, da ji je bolezen jemala energijo in povzročila, da je v zadnjih letih drastično izgubila težo.

Kensingtonska palača laže, Kate Middleton ni dobro
Preberi še
Kensingtonska palača laže, Kate Middleton ni dobro

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: zena.blic.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 597