Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Briatore noče obiskati Schumacherja

N.J.
17. 11. 2015 08.13
1

Nekdanji šef ekip Formule 1 Benetton in Renault Flavio Briatore je priznal, da Michaela Schumacherja, s katerim sta bila nekoč tesna sodelavca in dobra prijatelja, po nesreči še ni obiskal.

Flavio Briatore
Flavio Briatore FOTO: Reuters

Flavio Briatore je za nemške medije dejal, da Schumacherja po nesreči na smučišču konec leta 2013, ko je utrpel izjemno hude poškodbe glave, še ni obiskal, pa čeprav sta bila prej zelo dobra prijatelja. "Michaela želim ohraniti v spominu takšnega, kot je bil, kot sem ga poznal," je pojasnil. O Michaelovem stanju ga sicer obvešča Felipe Massa, ki je s Schumacherjem zastopal barve Ferrarija in ki je že večkrat obiskal poškodovanega nekdanjega svetovnega prvaka. "Veliko časa sem preživel z njim, všeč mi je bil, občudoval sem ga," je povedal upokojeni 65-letni Italijan. "Takšnega želim ohraniti v spominu."

Michael Schumacher je kot član ekipe Benettona osvojil dva naslova svetovnega prvaka v 90. letih preteklega stoletja, Briatore pa ga je v svojo ekipo povabil po prvi dirki, i jo je odpeljal za ekipo Jordan. Prvi naziv svetovnega prvaka je tako osvojil leta 1994 (Benetton), nato še leta 1995, ko je nastopal za isto moštvo, naslednjo sezono je zamenjal ekipo.

Briatore in Schumacher sta kljub Michaelovi odločitvi o menjavi ekipe ostala prijatelja, Briatore pa je kmalu po tragediji, po kateri je bil Schumacher še pol leta v komi, priznal, da je to eden najbolj žalostnih trenutkov njegovega življenja.

Briatore, ki od leta 2009 ni več del Formule 1, je za nemške medije med drugim spregovoril tudi o trenutnem stanju v Formuli 1 in po njegovem mnenju Formula 1 nima več pravih 'gladiatorjev', kakršni so bili Ayrton Senna, Alain Prost in Michael Schumacher. "Formula 1 je preveč čista, perfektna in dobra," je pristavil.

Sabine Kehm
Sabine Kehm FOTO: Reuters
Glede zdravstvenega stanja Schumacherji javnost ve zelo malo. Uradnih informacij pravzaprav ni, o njem so v zadnjem obdobju spregovorili le njegovi prijatelji, recimo Ross Brawn in Jean Todt, ki sta po obisku dirkaške legende o Schumacherjevem zdravstvenem stanju podala le nekaj skopih informacij. "To je mnenje prijateljev. Nič več in nič manj," je njune izjave komentirala Sabine Kehm, tiskovna predstavnica Schumacherjevih in Michaelova menedžerka ter s tem namignila, da so te informacije le neuradne.

Nekateri pravijo, da napreduje, drugi da je v vegetativnem stanju, kaj se zares dogaja, pa očitno še dolgo ne bomo vedeli zares.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578