Moskisvet.com
Schumacher Mick in Michael - 2

Novice

Schumacherjev sin polni naslovnice!

N.J.
16. 03. 2015 09.32
19

15-letni Mick, sin sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja, je letošnje leto pričel z dirkanjem v Formuli 4. Med testiranji je trčil pri hitrosti 160 km/h.

Trk mladega dirkača, ki je komaj letos iz go-kart dirk prestopil v F4, je močno prestrašil njegove oboževalce in vse oboževalce njegovega očeta, ki še vedno okreva po nesreči iz decembra 2013 na smučišču, ko je utrpel hude poškodbe.

15-letni Mick je svoj dirkalnik testiral v Nemčiji na dirkališču v Lausitzringu, a po tem, ko je pri 160 km/h izgubil nadzor nad svojim dirkalnikom, pristal v ograji. K sreči ni utrpel poškodb. »To so začetki,« je dogodek komentiral menedžer ekipe, Fritz van Amersfoort. »Vsi moramo razumeti, da je komaj na začetku dirkaške kariere in se mora še veliko naučiti. In dobro je, da ima veliko želj po učenju.«

»Prehod iz go-karta v formulo je težek že sam po sebi, ampak mislim, da bo zanj to še veliko teže,« je komentiral Ferrarijev dirkač Sebastian Vettel. Nekdanji vodja Mercedesa Norbert Haug je dejal, da je Mick v go-kartu kazal izjemen talent in zelo dobro vožnjo. »A njegov priimek mu ne bo prav nič v pomoč,« je dodal.

Dejstvo je, da so pričakovanja velika, glede na to, da gre za sina legendarnega dirkača, glede na to, da njegov oče že dolgo okreva po nesreči, pa vsaka napaka mladega Micka povzroči preplah med Schumacherjevimi privrženci in zgodba takoj pristane na naslovnicah predvsem nemških medijev.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549