Moskisvet.com
image (28)

Novice

Njegova tetovaža razburila nogometne navdušence

N.J.
30. 06. 2016 08.13
22

Portugalski nogometaš Ricardo Quaresma je pritegnil ogromno pozornosti s svojo majhno, a kljub vsemu vpadljivo tetovažo. Pojavila so se vprašanja, kaj v resnici pomeni.

Med vsemi tetovažami na njegovem telesu je največ zanimanja prav za drobni dve solzi pod njegovim desnim očesom. Gre namreč za tetovažo, ki si jo običajno omislijo člani najrazličnejših tolp, kriminalci in ima več simbolnih pomenov, mnogim pa je znana predvsem iz filmov o zapornikih.

Tetovirana solza pod desnim očesom naj bi pomenila, da je oseba nekoga ubila ali preživela nekaj časa za zapahi. Pomeni lahko tudi, da je bila oseba v zaporu posiljena, lahko pa kaže tudi na izgubo družinskega člana ali prijatelja iz tolpe, katere član je tetovirani. Včasih si takšno tetovažo omislijo tudi dekleta zapornikov, s čimer ljubljenim izrazijo solidarnost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po spletu se širijo najrazličnejše zgodbe o tem, zakaj ima Ricardo Quaresma dve solzi pod desnim očesom, čeprav sam ni ponudil nobene razlage. V britanskih medijih so izvedli celo anketo med nogometnimi navdušenci, ki ugibajo, kaj je pravi razlog, in največ jih je prepričanih, da ga je prizadela žalostna vest, recimo smrt nekoga, ki ga je imel rad.

Med znanimi, ki so si omislili takšno tetovažo, sta tudi ameriška raperja The Game in Lil Wayne, ki sta s solzami izrazila žalost ob smrti prijateljev. Pokojna pevka Amy Winehouse je s solzo izražala podporo možu Blaku Fieldrju-Civilu, ko je bil ta v zaporu. Tudi ameriški košarkar Amar'e Stoudemire si je takšno tetovažo omislil leta 2012, v spomin starejšemu bratu Hazellu Jr., ki je umrl v prometni nesreči.

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578