Moskisvet.com
Aaron Ramsey

Novice

To je njegovo prekletstvo: Vsakič, ko zadene gol, nekdo od slavnih umre

N.J.
13. 01. 2016 08.11
21

Aaron Ramsey, centralni vezist angleškega nogometnega kluba Arsenal, je nogometaš, za katerega so številni prepričani, da živi v prekletstvu. Statistika je namreč pokazala, da vsakič, ko zatrese mrežo gola na večji tekmi, nekdo iz sveta slavnih umre. Zadnja 'žrtev' je bil David Bowie.

Aaron Ramsey
Aaron Ramsey FOTO: Reuters

V Veliki Britaniji so ta 'fenomen' poimenovali kar 'prekletstvo Ramseyja'. Smrti slavnih so začele z njegovimi zadetki sovpadati že pred časom: prvi naj bi bil Osama Bin Laden, nato Steve Jobs, tretji Gadafi. Leta 2012 je 11. februarja zadel gol na tekmi proti ekipi Sunderland, tedaj je zaradi prevelikega odmerka mamil umrla Whitney Houston. 15. maja 2013 je zadel proti Wiganu, dva dni kasneje je umrl vrhovni poveljnik Argentinske kopenske vojske in predsednik Argentine Jorge Videla. 30 novembra 2013 je zadel gol na tekmi proti Cardiffu in naslednji dan se je smrtno ponesrečil igralec Paul Walker. 10 avgusta 2014 je, malce za tem, ko je Ramsey zadel gol na tekmi proti Manchester Cityju, umrl še en igralec: Robin Williams.

Seveda gre za naključje, a mnogi pravijo, da gre že za kar preveč nenavadna naključja. Le čigava življenjska pot se bo zaključila po njegovem naslednjem golu?

David Bowie
David Bowie FOTO: AP

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549