Moskisvet.com
Ženske noge

Glasba

Ženske imajo najraje metalce!

M.Č.
03. 10. 2013 08.13
25

Na univerzi v Miamiju so prišli do presenetljivega odkritja. Moški, ki namesto klasične glasbe izberejo bolj divjo glasbo, se ženskam zdijo bolj privlačni. Natančneje za 17 odstotkov.

Oboževalke na koncertu
Oboževalke na koncertu FOTO: Profimedia

Raziskava, ki so se je lotili na univerzi v Miamiju, je zajemala večje število moških in njihovih spletnih strani, na katerih se je v ozadju predvajala glasba. Ženske so ocenjevale privlačnost moških, ugotovljeno pa je bilo, da je ta v veliki meri odvisna tudi od glasbe.

Za istega moškega so tako postavili internetno stran, na kateri se je predvajala klasična glasba, in še eno, na kateri so v ozadju 'razbijali' težki metalci. Rezultat je pokazal, da je moški, ki posluša rock ali metal, v povprečju za 17 odstotkov bolj privlačen, kot recimo tisti, ki posluša klasično glasbo. Razlog za to naj bi tičal v stereotipih.

»Stereotipi med spoloma lahko vplivajo na privlačnost,« pravi soavtor raziskave Cong Li. »Ker ženske privlačnost povezujejo z uporništvom, je izbira glasbe pomembna pri tem, ali se jim moški zdi privlačen ali ne,« je še dodal.

Če imate spletni profil ali stran in se na njem predvaja glasba oziroma imate tam zapisano, katere skupine so vam všeč, je morda najbolje, da si omislite kakšno s pridihom uporništva. V primeru, da vam metalske skupine res niso všeč, znanstvenik še pravi, da je podoben učinek mogoče doseči tudi z novejšimi rokerji. Svojo ljubezen do Beethovna in pop pevk pa raje zamolčite in jo pokažite šele nekaj mesecev po začetku zveze, ko te stvari ne bodo več pomembne.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549