Moskisvet.com
image (28)

Šport

Video: Posnetki najbolj norih skokov

N.J.
22. 09. 2017 08.20
1

Če skoki iz letala in prosti pad, pri katerem dosežejo hitrosti več kot 160 kilometrov na uro, za nekatere ekstremne športnike niso dovolj 'razburljiv' dogodek, potem so zanje bolj primerni recimo 'base' skoki. Pred vami je posnetek petih izjemno drznih skokov, ob ogledu posnetka pa se vam bodo skoraj zagotovo vsaj malo zašibila kolena.

BASE je kratica, sestavljena iz: Building – stavba, Antenna – antena, nenaseljen stolp, Span – most, obok, kupola in Earth – pečina ali kakšna druga naravna formacija. 'Base jumping' velja za enega najbolj nevarnih ekstremnih športov na svetu. Skačejo v prepade ali v globino z visokih stolpnic in drugih objektov, pri katerih imajo le nekaj kratkih trenutkov, da odprejo padala. Manevrskega prostora za napake pri tovrstnih skokih praktično ni in nemalo drznih športnikov je nekaj trenutkov adrenalina plačalo z življenjem

Za prvo žrtev velja Franz Reichelt, krojač, ki je s posebnim plaščem/padalom leta 1912 skočil z Eifflovega stolpa ter pri tem umrl.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616