Moskisvet.com
image (28)

Novice

Ups! Tako zelo je bil izviren pri tihotapljenju, toda ...

N.J.
31. 12. 2014 09.26
2

Če ste že kdaj prebirali o tihotapljenju drog, potem verjetno veste, da so tihotapci zelo iznajdljivi. Tale najstnik je bil prepričan, da bo carinike pretental, a mu žal ni uspelo ...

Predmete in drogo tihotapci skrivajo na vse mogoče lokacije – pod modrčke, v čevlje, spodnje hlače, nekateri celo svoje otroke zlorabljajo za tihotapljenje, drugi droge 'tlačijo v telesne odprtine, požirajo vrečke, napolnjene z drogami, ipd. Tale mladenič se je odločil, da se bo držal pravila 'keep it simple' (naj bo preprosto), a se je močno uštel. Drogo je zapakiral v črno vrečko in jo zatlačil v električni podaljšek.

Seveda so policisti drogo našli, 17-letni Kitajec, ki so ga policisti nemudoma aretirali, pa se bo moral zagovarjati pred sodiščem. Najvišja zagrožena kazen za to nepremišljeno potezo je dosmrtna ječa in globa v višini približno 517.000 evrov (5 milijonov hongkonških dolarjev). Precej grozljiva kazen za 17-letnika, ki je tihotapil drogo, za katero bi na črnem trgu lahko zaslužil maksimalno 44.500 evrov (430.000 HKD).
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578