Moskisvet.com
da981e225f_60882969

Novice

Poglejte, kako je poskušal pretihotapiti 30 iPhonov

M.J.
29. 02. 2012 08.30
2

Varnostne službe na enem izmed letališč na Kitajskem odkrivajo vedno nove taktike, s katerimi želijo tihotapci na najrazličnejše načine pretihotapiti iPhone na Kitajsko. Nekateri so pri tem zelo iznajdljivi, drugi nekoliko manj.

"Hodil je čudno, sključeno. Takoj nam je bil sumljiv,'' je situacijo opisal carinik Jin Ji. Ta je zasačil tihotapca, pri katerem so našli več kot 30 iPhonov, ki so bili pričvrščeni na njegov pas, nekaj pa jih je imel pritrjenih tudi okoli gležnjev. Jin je tudi pojasnil, da jim je moški postal sumljiv po tem, ko se ob pregledu varnostnih služb ni nagnil, da bi prijel svojo torbo. Modele iPhona 4S je tihotapec poskušal na Kitajsko pretihotapiti iz Hongkonga.

Dodatnih šest žepov je imel še všitih v majici, v vsakega pa je skril po tri primerke. Torej jih je imel samo v majici 18. ''Poleg tega je nosil tudi nekolike predelane čevlje, saj je v vsakega izmed njih uspel pospraviti po štiri primerke,'' je situacijo nazorno opisal carinik Wang Weixin.

Kazen za tovrstno početje je do tri leta zapora ali kazenska ovadba in plačilo kazni, ki znaša do petkrat toliko, kolikor znaša davek, ki se mu je želel izogniti.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616