Moskisvet.com
Mark Zuckerberg in papež Frančišek

Novice

Poglejte, papež, tako deluje Facebook!

Ma.K.
01. 09. 2016 08.36
6

Papež Frančišek je na zasebni avdienci v Vatikanu pred dnevi sprejel ustanovitelja družbenega omrežja Facebook Marka Zuckerberga in njegovo ženo Priscillo Chan.

Papež se očitno zanima za Facebook. To lahko sklepamo glede na to, da je v ponedeljek na zasebni avdienci v Vatikanu sprejel ustanovitelja družbenega omrežja Facebook Marka Zuckerberga in njegovo ženo Priscillo Chan. Pogovarjali so se o tem, kako bi bilo mogoče komunikacijsko tehnologijo uporabiti v boju proti revščini, in se posvetovali, kako ljudi spodbuditi h kulturi srečevanja.

Srečanje je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa trajalo 20 minut.

Papež Frančišek uporablja Twitter in Instagram, Facebook profila pa še nima. Družbena omrežja pogosto omenja v svojih govorih, ob tem pa mlade poziva, naj stike navezujejo tudi v resničnem svetu.

Zuckerberg kot eden najbogatejših Zemljanov precej prihodkov nameni v dobrodelne namene, kar je področje, kjer imata s papežem veliko skupnega.

Zuckerberg se je v Rimu srečal tudi z italijanskim premierjem Matteom Renzijem, v načrtu pa ima še srečanje s študenti na univerzi LUISS.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616