Moskisvet.com
image (28)

Novice

Pricurljal nov, še bolj krut posnetek usmrtitve

N.J.
26. 06. 2015 08.46
22

Borci Islamske države so objavili nov strašljiv posnetek, s katerim znova ustrahujejo z razkazovanjem svoje surovosti in nečlovečnosti. Videoposnetek prikazuje eksekucijo moškega z rokami in nogami, privezanimi na križ.

Nov posnetek je dokaz izprijenosti borcev IS, pišejo ameriški mediji. Videoposnetek je dolg 4 minute in najprej prikaže 'priznanje' vojaka in nato eksekucijo. Moški naj bi bil iz Iraka in njegov greh naj bi bil ta, da je delal kot vohun.

V videu borec z mačeto reže ude vojaka, privezanega na križ. Ob koncu surovega rezanja udov snemalec približa figuro mrtvega vojaka v oranžnem komnbinezonu, ki ostane obešen sredi puščave, še pišejo pri special-ops.org.

Ker je posnetek preveč vznemirjajoč tako za širšo javnost kot za svojce pokojnega, javno ni objavlen, se pa je pojavljal na džihadističnih spletnih straneh. Kot trdijo, gre za avtentičen video ISIS, posnet s HD kamero in montiran z zvočnimi in grafičnimi efekti v slogu hollywoodskih filmov. Nekateri menijo, da gre v resnci za igran videoposnetek, s katerim naj bi islamski skrajneži ustrahovali Zahod.

Tudi Italijani prestrašeni

Črna zastava islamskih skrajnežev, njihov borec z orožjem na rami, ki pogleduje proti slovitemu italijanskemu koloseju, med njima pa je morje. Gre za grafit, ki plaši Italijane.

Grafit je narisan na zid v iraškem mestu Mosul, kot poročajo italijanski mediji pa je sporočilo več kot jasno: samo še Mediteransko morje je med kalifatom in Rimom. Fotografijo so objavili na Twitterju in med pripadniki islamskih skrajnežev naj bi se širila kot za šalo.

Grožnje Italiji s strani Isis sicer niso nič novega, Italijani pa jih jemljejo vse bolj resno in nemalo se jih boji, da bi skrajneži izvedli napad v katerem izmed njihovih mest. Konec aprila so italijanske oblasti aretirale 18 islamskih skrajnežev, ki naj bi načrtovali napad na pakistansko vlado in napad na Vatikan leta 2010. Aretirani naj bi bili odgovorni tudi za krvav teroristični napad v Pešavarju, ko je umrlo več kot 100 ljudi. Dva od osumljencev naj bi bila v ekipi, ki je varovala Osamo bin Ladna v Pakistanu. Aretirani naj bi tudi iskali načine, kako financirati teroristične celice v Afganistanu in Pakistanu.

Eden od osumljencev je bil lastnik gradbenega podjetja v mestu Olbia. Policija še preverja domneve, da naj bi za ilegalne dejavnosti rekrutiral migrante.
 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578