Moskisvet.com
Jennifer Williams - 2

Novice

Islamski skrajneži ji ne dajo dihati! Pa veste, zakaj?

N.J.
10. 10. 2014 10.03
32

Svetlolaso dekle, ki ji telo krasijo tetovaže, mlada raziskovalka, specializirana za terorizem, je postala pravi hit med islamski skrajneži.

Jennifer Williams - 1
Jennifer Williams - 1 FOTO: Twitter

Mlada Teksašanka Jennifer Williams, ki je bila vzgajana v duhu baptizma, je javno naznanila, da se je pred tremi leti, ko je iz študijskih razlogov prebrala Koran, spreobrnila in da je postala muslimanka. Njeno sporočilo je na Twitterju delilo več tisoč oseb, kmalu pa so jo začeli s sporočili zasipati moški pripadniki ISIS.

Eden izmed njenih oboževalcev ...
Eden izmed njenih oboževalcev ... FOTO: Twitter

»Oprostite, Koran sem prebrala, ker sem proučevala vero teroristov, nato pa se spreobrnila,« je zapisala in dodala #MuslimApologies, ki je nekakšen sarkastični slogan, ki ga uporabljalo Muslimani širom sveta, kot odgovor na zahtevo konservativnežev, naj se džihadisti opravičijo za svoja ekstremistična dejanja. Preden je šla spat, je imela Jennifer okoli 60 sledilcev na Twitterju, število pa je kmalu preseglo 5.000. Med novimi sledilci so bili številni pripadniki ISIS, na fotografijah z mečem ali črno zastavo, nekateri so jo celo prosili za roko.

Njeno sporočilo so delili več kot 12.000-krat. Jennifer sicer ni želela doseči takšnega učinka. Kot pravi modrooka svetlolaska, džihadistov ne podpira in se mora zdaj neprestano zagovarjati pred ekstremisti, ki vero obračajo tako, da opravičujejo svoja dejanja. Objavljati so začeli tudi njeno fotografijo na Twitterju, pri čemer so le zameglili njen obraz. »Ko zameglijo tvoj obraz, da bi zaščitili islamsko dostojanstvo, veš, da imaš opravka s hudimi ekstremisti,« je dejala. »Zanimivo je, da so sliko zameglili in ne počrnili. Verjetno zato, da bi vsi videli, da sem belopolta svetlolasa Američanka.« Dekle je sicer menda postalo pravi hit v Savdski Arabiji in njena zgodba je postala skorajda propaganda za ISIS. »Poskusite prebrati raje Koran kot Twitter. Meni se je življenje spremenilo na boljše. Morda se bo tudi vam, če boste le razumeli, kakšno je sporočilo,« je zapisala.

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549