Moskisvet.com
image (28)

Novice

Islamski skrajneži z novim grozljivim posnetkom usmrtitve: tokrat streljal otrok!

N.J.
14. 01. 2015 09.33
27

IS je objavil nov šokanten videoposnetek, ki prikazuje, kako otrok izvede eksekucijo dveh moških. Oba ustreli v glavo. Kot poročajo tuji mediji, naj bi bila moška na posnetku ruska vohuna, ki naj bi delo opravljala v islamski državi.

Posnetek eksekucije dveh moških sicer prikazuje, kako odrasel moški izvede govor, ob njem stoji deček, pred njima pa na tleh klečita dva moška. Deček nato oba ustreli v glavo od zadaj, po izvedeni eksekuciji pa mirnodušno stopi čez enega od njiju.

Deček na posnetku naj bi bil star med 10 in 12 let. Na koncu posnetka izjavi, da želi ubiti nevernika. Isti deček naj bi se že pojavil v enem izmed propagandnih materialov IS.

 

Dvomi glede pristnosti

Pojavili so se dvomi o pristnosti posnetka, saj strel sam ni točno prikazan. Videti ni niti žrtev po strelu ali krvi na tleh, kar je dvome še dodatno povečalo.

Na posnetku ruska angenta

Posnetek, dolg nekaj več kot 7 minut, se sicer prične z intervjujem dveh moških, ki priznata, da vohunita za Rusijo. Eden od njiju, ki so ga identificirali kot agenta Jambulata Mamajeva, je povedal, da prihaja iz Kazahstana in da je bila njegova naloga zbližati se z enim izmed borcev IS-ja. Drugi moški, Sergej Ašimov, pa je povedal, da je že delal za FSB in da je bila njegova naloga ubiti enega izmed vodij Islamske države. Izjave obeh agentov so na spletu podnaslovili v ruskem in arabskem jeziku.

IS se pridružujejo otroci

Islamska država ima zelo dobro razdelano propagando. S tem, ko objavljajo posnetke eksekucije, po eni strani širijo samozavest in pogum med svojimi vrstami, pri drugih pa vzbujajo še večji strah. V svoje vrste že dlje časa vabijo tudi otroke, s čimer se rušijo vse naše predstave o nedolžnosti otrok. V vrstah borcev islamskih skrajnežev so tako tudi dečki, stari okoli 14 let, ta na posnetku pa naj bi bil star celo med 10 in 12 let. Gre pravzaprav za zlorabo otrok, pri čemer jim tako rekoč 'perejo' možgane in jih pripravijo do tega, da so v imenu vere pripravljeni umreti.

 

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616