Moskisvet.com
Pripadnik Isisa

Novice

ISIS: Na spletu priročnik za teroriste!

N.J.
27. 03. 2015 06.22
45

"Živijo, svet, tukaj sem, da predam sporočilo. Islam ni terorizem in prenehajte z ubijanjem muslimanov po svet," so besede, ki so v torek zjutraj pretresle rimske občinarje.

Pripadnik Islamske države
Pripadnik Islamske države FOTO: Reuters
Hekerji so namreč vdrli v spletno stran občine Rim v Italiji in objavili prej omenjeno besedilo. Besedilo se je prikazovalo sicer le nekaj minut, a med zaposlenimi se je sprožil pravi alarm.
Spletno stran so v prvotno obliko znova postavili rimski tehniki, ki so poskrbeli, da stran znova pravilno deluje. Pristojni so uvedli preiskavo, s katero upajo, da bodo ugotovili, kdo stoji za vdorom v sistem.

Kot je pojasnila komisarka Marta Leonori, je bila dan pred napadom okoli 17. ure povezava na spletno stran onemogočena, saj so jo posodabljali. Kot je še pojasnila, so »pristojni organi obvestili policiste o primeru. Veseli nas, da nam je uspelo stran tako hitro znova vzpostaviti po hekerskem napadu«.

Italija krepi svoje vrste

Italija krepi svojo vojaško prisotnost v osrednjem Sredozemlju, je nedavno povedala obrambna ministrica Roberta Pinotti. Kot dokaz za grožnje ekstremistov je navedla smrtonosni napad na muzej v Tunisu, ko je bilo ubitih 21 ljudi, med tem štirje italijanski turisti. Po besedah ministrice je Italija poleg običajnih sil, ki so prisotne na omenjenem območju, poslala še dodatne pomorske enote, pomorsko zaščitno enoto, helikopterje, letala in brezpilotna letala, namen pa je predvsem zaščita komunikacijskih linij, pomorske trgovine in zagotavljanje povečanega nadzora nad morebitnimi aktivnostmi džihadistov.

V Tuniziji so sicer že aretirali 23 oseb, pripadnikov celice, ki je izvedla grozljivi poboj. Med aretiranimi je tudi ena ženska. Po narodnostni naj bi bili večinoma Tunizijci, 2 Maročana in en Alžirijc. Avtomatsko orožje naj bi jim priskrbel Tunizijski ubežnik Maher Ben Mouldi Kaidi. Med aretiranimi je tudi vodja celice, ki so ga identificirali kot Mohameda Emineja Gueblija.

IS - 3
IS - 3 FOTO: Reuters

Grožnje, grožnje ...

Pretekli mesec je Isis v Libiji pobila 21 egiptovskih kristjanov in zagrozila z napadi na Italijo. Džihadisti naj bi tako pripravljali napad na italijansko prestolnico in druga evropska mesta. Izdelano naj bi imeli tudi poseben vodnik za borce z naslovom »Vodič za Mudžahadine«, v kateri so napotki za 'božjega borca'. Kot poročajo italijanski mediji, predvidevajo, da je zapis delo nekoga, ki je živel v Italiji oziroma Evropi dlje časa, proučil navade in običaje in načrtuje popoln napad. Na koncu digitalne 'knjige' je zapisano, da je avtor dela proučeval džihad dobrih 10 let in pozna različne skupine džihadistov širom sveta, njihove padce in uspehe. Od 'borcev' v knjigi zahtevajo, da delujejo kot agenti pod krinko in jim ponuja znanja in napotke, kako to čim bolje izpeljati. Knjiga naj bi naučila, kako živeti dvojno življenje, kako ohraniti skrivno življenje in kako preživeti na sovražni zemlji, med drugim tudi, kako oborožiti muslimane, ko bo v kraju, kjer oseba biva, nastopil trenutek za vzpon džihada.

S pomočjo knjige naj bi se naučili, kako delovati kot tiha celica, ki se bo pravočasno aktivirala, ko bo Ummah potreboval pomoč. Spremeniti je tako treba ime, videz, slog življenja, izbrati drugo identiteto in živeti čim manj opazno. "Če ste se spreobrnili v Islam, potem to skrivnost skrivajte. Morate moliti in se udeleževat molitev, nato pa čim hitreje stran, brez pogovarjanja z 'brati. Izogibati se je treba vsemu prepovedanemu."

Pripadnik Isisa
Pripadnik Isisa FOTO: Reuters
Kot še poročajo italijanski mediji, gre za 71 strani obsegajoči priročnik za teroriste, kjer ni le govora o orožju in izdelavi bomb, temveč za infiltracijo v srca mest. Cilj kalifata naj bi bila zaenkrat Italija, so mnogi prepričani, predvsem Rim z vso simbolično vrednostjo in znamenitostmi, kar pa menda dobro pozna tudi pisec knjige. Mudžahadini morajo, kot narekuje avtor knjige, skrbeti za svojo formo, obiskovati fitnes, teči, početi vse, kar je običajno, se ne oblačiti v vojaška oblačila, nositi nahrbtnik ali kaj podobnega, saj bi tako izstopal. Trenirati in oblačiti se mora tako, kot večina.

Tudi pravila za telovadbo

Medtem ko lahko moški telovadi v fitnesu v kratkih hlačah in v majici s kratkimi rokavi, naj bi ženske lahko obiskovale fitnes samo med 'ženskimi urami' oziroma telovadile doma. Vsak dan pred zajtrkom naj bi tekli v hrib, če je le mogoče, namen naj bi bil namreč, da se vsak 'borec' izuri za boj v naselju, sposoben hitrih vpadov v objekte in še hitrejših begov iz objektov. "Tek po stopnicah je tako najboljša vadba," je še zapisano, kot povzemajo italijanski mediji.

Med orožji naj bi uporabljali lahko pištolo, kalašnikove, pa tudi drugo, bolj osnovna orožja, ki naj bi bilo primerna za bližinsko bojevanje, pa tudi veliko izmed njih ni prepovedanih. Med drugim priporoča tudi doma izdelane loke, molotovke, predelano zračno orožje, oziroma vse možno orožje domače izdelave. V primeru, da pristanejo v rokah mož postave, jim svetuje, da rečejo, da so člani lokalnih združb in ne terorističnih celic. Svetuje tudi glede bomb in izdelave. Pri uporabi interneta svetujejo redno spreminjanje, brisanje IP naslova in visoko stopnjo previdnosti.

Knjiga je sprožila velikanko razburjenje, v Italiji pa se vse bolj povečujejo varnostni ukrepi. Italija sicer za 'težavno' velja tudi zaradi neprestanega dotoka ilegalcev, saj je takšne množice težko nadzirati.

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578