Moskisvet.com
image (28)

Visoki obrati

Cajun – mali cayenne že 2013?

R.B.
15. 12. 2010 10.40
6

Porsche bo čez približno tri leta začel proizvajati malega bratca izredno popularnega SUV cayenna. Cajun bo torej trivratni, malce bolj dostopen mestni terenec plemenite krvi.

Že konec septembra je direktorju avtomobilske multinacionalke Volkswagen Martinu Winterkomu ušlo z jezika, da bo majhna modrokrvna družinica dobila novega sinčka. Dvovratni SUV-kupe, ki je pred kratkim izšel v neki nemški reviji, naj bi si tako kot njegov starejši brat delil ogrodje in vrata z Audijevimi in Volkswagnovimi SUV vozili. Sicer bo pa cajun po konstrukciji najbolj podoben audiju Q5 in bo tekmoval s podobnimi kompaktnimi SUV vozili, kot sta novi range rover evoque in pa morda tudi mali nissan juke, čeprav slednji stane veliko manj in morda ni tako luksuzen.

Proizvodnja naj bi se začela v začetku leta 2013 in verjetno bo trajalo vsaj nekaj let, da bo mali porsche osvojil množice. Prvotno je bilo načrtovano, da naj bi mali porsche imel štiri vrata, vendar so se iz neznanih razlogov pri Porscheju odločili, da bo cajun imel le tri. Sicer pa bo v primerjavi s Q5 cajun imel malce širši kolotek, krajšo bruto dolžino in seveda drugačno notranjost ter karoserijo. Celoten dizajn bo seveda nastal v Porschejevih oblikovalskih studiih.

Cajuna bo mogoče dobiti v štirih tovarniških izvedenkah. Najšibkejšemu dvolitrskemu 'bencinarju' TFSI agregatu (240KS/350Nm) bo sledil trilitrski bencinski agregat (292 KS/400 Nm), na voljo bosta tudi dva dizelska agregata enakih prostornin (190KS/350 Nm in 265KS/500Nm). Vse izvedenke bodo po želji opremljene tudi z sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko.

Cene še niso znane, vendar naj bi se gibale v rangu drugega družinskega člana boxterja.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607