Moskisvet.com
Michael Schumacher na svojem letalu

Novice

'Živel bo relativno normalno življenje!'

N.J.
07. 10. 2014 14.43
42

Jean Todt je razširil verjetno najbolj veselo novico za oboževalce legendarnega voznika Formule 1 Michaela Shumacherja doslej. Dirkač, ki se je hudo ponesrečil med smučanjem lanskega decembra, naj bi kmalu zaživel relativno normalno življenje.

Michael Schumacher na svojem letalu
Michael Schumacher na svojem letalu FOTO: Profimedia

Nekdanji dolgoletni Schumacherjev sodelavec Jean Todt, ki je bil vodja Ferrarijeve ekipe in Michael Schumacher sta se spoprijateljila, ko je bil Schumi del Ferrarijeve ekipe. Od tedaj se je marsikaj spremenilo. Schumacher se je upokojil, Todt pa je postal predsednik Svetovne avtomobilske zveze (FIA), ostala pa sta v dobrih prijateljskih odnosih. Todt je pred kratkim na domu obiskal sedemkratnega svetovnega prvaka v Formuli 1 in njegovo družino.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Profimedia

O Schumacherjevem zdravstvenem stanju je javnosti znano zelo malo, Todt pa je zdaj sporočil veselo novico za belgijski RTL. »Predvidevamo, da bo Schumacher živel relativno normalno življenje,« je izjavil in dodal, da naj bi se to zgodilo že prav kmalu. »Verjetno ne bo nikoli več vozil Formule 1, a je pravi borec. Njegovo stanje se je že močno izboljšalo, in kar je najpomembneje, zdaj je doma med svojimi najdražjimi.« V preteklih mesecih naj bi Schumi po besedah Todta močno napredoval. »Pred njim je še dolga in težka pot. Potrebuje čas in mir.« Za legendarnega voznika doma skrbi menda 15 strokovnjakov, kot poročajo tuji mediji, pa naj bi bil Schumi trenutno še vedno nepokreten in ne more govoriti. Družino naj bi nega stala okoli 100.000 funtov na mesec (okoli 127.000 evrov), v celoti pa naj bi stalo zdravljenje okoli 300 milijonov funtov (380 milijonov evrov). Bliže k sinu, Corrini in njunim otrokom naj bi se kmalu preselil tudi Schumacherjev oče.

Novica je v valu nesreč dirkačev resnično dobrodošla, predvsem pa daje upanje tudi dirkaču Julesu Bianchiju, ki se je hudo ponesrečil na VN Japonske in ki je trenutno v bolnišnici v kritičnem, a stabilnem stanju.
 

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616