Moskisvet.com
Michael Schumacher na svojem letalu

Novice

Oboževalci šokirani: Nikoli več ne bo tako ...

M.K.
25. 07. 2014 13.51
41

Tudi več kot 200 dni po hudi nesreči na priljubljenem francoskem smučišču gredo informacije o stanju priljubljenega nekdanjega dirkača Formule 1 Michaela Schumacherja za med. Nazadnje je svet pretresla novica, da njegova soproga Corinna prodaja njihovo zasebno letalo. Pa cena? Schumacherjevo reaktivno letalo vam je na voljo za 20 milijonov evrov.

Corinna se prilagaja spremembam v družini.
Corinna se prilagaja spremembam v družini. FOTO: Profimedia
Rekorder v številu naslovov svetovnega prvaka v Formuli 1 Michael Schumacher že skoraj šest tednov okreva v rehabilitacijski kliniki v švicarski Lozani. Tamkajšnji specialisti naj bi mu po mesecih umetne kome z vsemi možnimi prijemi poskušali pomagati, da zaživi kar se da normalno življenje. O njegovem zdravstvenem stanju ni nobenih novih uradnih informacij, šušlja pa se, da naj bi ga zaradi izrednega napredka v zadnjih tednih že pred koncem poletja na željo soproge Corinne odpustili v domačo oskrbo. Specialist za zdravljenje možganskih poškodb Mark Mäder je ob tem dejal, da je domača oskrba tako zahtevnega pacienta sicer težka, da pa je domače okolje optimalno za njegovo kvalitetno okrevanje.

Odločila se je prodati letalo

Videti je, kot da se življenje Schumacherjevih počasi, a vztrajno vrača v kolikor je mogoče ustaljene tirnice, čeprav se vsi še kako dobro zavedajo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Soproga Corinna naj bi si prizadevala njihov dom preurediti tako, da bo prilagojen Michaelovim potrebam, ko ga bodo spustili v domačo oskrbo. Ne le dom, Corinna naj bi začela situaciji prilagajati tudi vse ostalo, vključno s premoženjem. Po dolgih tednih premišljevanja naj bi se tako dokončno odločila, da proda družinsko zasebno letalo, 'Falcon 2000EX', ki lahko na krovu sprejme največ 8 potnikov in dosega hitrost 920 km/h. Sivo reaktivno letalo, katerega nabavna cena naj bi znašala 25 milijonov evrov, naj bi bilo potencialnim novim lastnikom na voljo za 20 milijonov evrov, posebno pa je zato, ker je rep okrašen z začetnicama imena in priimka priljubljenega dirkača.

Razlog za prodajo letala naj ne bi bila finančna kriza družine ali kakšni soprogini finančni načrti, temveč naj bi novega lastnika iskalo zato, ker ga družina Schumacher enostavno ne potrebuje več. Ko je bil Michael še aktivni dirkač Formule 1, je bil na poti med 300 in 400 ur na leto in mu je torej zasebno letalo prišlo še kako prav. Tudi v času njegove triletne pavze med letoma 2007 in 2009 je letalo preletelo kar nekaj kilometrov, saj se je družina Schumacher z njim večkrat odpravila na dopust. A usodnega 29. decembra 2013 se je njihovo življenje za vedno spremenilo in na te spremembe so se očitno začeli prilagajati na vseh ravneh življenja.

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549