Moskisvet.com
image (28)

Novice

Naleteli so na grozljiv prizor!

M.Č.
09. 09. 2013 14.19
17

Podjetje iz ameriške zvezne države Teksas si je privoščilo skrajno neprimerno oglaševalsko taktiko. Prodajo napisov in nalepk za avtomobile so želeli povečati tako, da so fotografijo ženske, ki zvezana leži na tovornem delu avtomobila, nalepili na njihov avtomobil. Odzivi naključnih mimoidočih so bili pričakovani.

Optična iluzija na tovornem delu avtomobila prikazuje svetlolaso žensko, ki ji lasje prekrivajo obraz in je zvezana. Po mnenju zaposlenih v podjetju naj ne bi šlo za nič drugega kot za zvito oglaševanje, zato se je za fotografijo, javila ena od zaposlenih, spet drugi zaposleni pa so se s tem prizorom na avtomobilu veselo vozili naokrog. Z znakom naj bi se pohvalili, kako zelo realistični so njihovi znaki, poslikave in nalepke, vendar so bile reakcije na njihovo potezo predvsem negativne. »Nisem pričakoval takih odzivov ljudi, niti v podjetju ne podpiramo nasilja nad ženskami. Želeli smo biti le opaženi,« je za lokalne medije povedal lastnik podjetja Hornet Signs Brad Kolb. Čeprav so ljudje nad prizorom nasilja zgroženi, pa je lastnik podjetja še povedal, da je opazil porast naročil, torej je bil iz poslovnega vidika trik, kljub zgražanju, uspešen.

Prav gotovo pa ga niso kot uspešno marketinško akcijo obravnavali policisti, ki naj bi na račun slike ženske dobili več prijav posameznikov, ki so bili prepričani, da gre za pravo žensko, zvezano in vrženo na tovornjak.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578