Moskisvet.com
image (28)

Novice

Grozljiva nesreča na železniški progi!

S.R.
16. 05. 2012 09.10
12

Na spletu je pred nekaj dnevi zaokrožil grozljiv video, na katerem velik tovornjak nasede na tirih, nato pa ga vlak dobesedno razpolovi. Incident se je pripetil v petek, 4. maja, zjutraj, na srečo sta voznik tovornjaka in sopotnik kabino zapustila pred trkom.

Vse skupaj se je pripetilo v mestu Kings Mountain v zvezni državi Severna Karolina v ZDA. Policisti so v poročilu zapisali, da je tovornjak železnico prečkal v petek okoli 7.30 zjutraj. Priče so povedale, da se je vse skupaj zgodilo v nekaj minutah. Tovornjak je prečkal železnico kljub temu, da je na prehodu jasno označeno, da tovornjaki tam ne smejo prečkati proge. Velik tovornjak se je med prečkanjem zataknil in kolesa so se začela vrteti v prazno. Žal se je to zgodilo v najbolj neprimernem trenutku, saj je po progi pripeljal vlak in dobesedno razpolovil prikolico, ki je bila polna bombaža.
Sreča v nesreči je bila, da sta tako voznik kot sopotnik uspela pravočasno pobegniti, poleg tega pa na tovornjaku ni bilo nevarnih snovi. Župan mesta Kings Mountain je izjavil, da bodo križišče ceste in železniške proge začasno zaprli, saj je bilo v zadnjem času tam že kar nekaj nesreč. Domačini pa dodajajo, da bi bilo križišče treba zaščititi z zapornicami, saj vozniki tovornjakov tam vse prevečkrat ne upoštevajo opozoril, da tam ne smejo prečkati proge. Poleg tega se domačini razumljivo bojijo, da bo nekega dne v nesrečo vpleten tovornjak, ki bo prevažal nevarne snovi, kar bi povzročilo še hudo okoljsko katastrofo.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549