Moskisvet.com
Vladimir Putin

Novice

Ti, ti, Putin!

N.J.
27. 02. 2015 08.27
4

Osem mesecev zaporne kazni in globa v višini 600 evrov. To je kazen, ki jo bo morala odslužiti, razen če plača 30.000 evrov odškodnine tožniku.

Gre za sodbo, ki jo je italijanski televizijski voditeljici in igralki Ornelli Muti izrekla sodnica Patrizia Botteri na pordenonskem sodišču, kjer so jo spoznali krivo zvijače in nagovarjanja zdravnika, da je izdal lažno potrdilo, da je bolna.

Sodba se navezuje na dogodek iz leta 2010, ko bi morala igralka nastopiti v gledališki predstavi v Pordenonu proti plačilu v višini 25.000 evrov. Izgovorila se je, da je bolna (imela naj bi laringofaringitis – začetek bronhitisa), kar je v zdravniškem potrdilu zapisal tudi njen lečeči zdravnik.

Mutijeva tedaj ni doma počivala – posneli in fotografirali so jo v Sankt Peterburgu, kjer je večerjala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Ni šlo za običajno večerjo, temveč za dobrodelno prireditev, kjer se je zbrala svetovna smetana in kjer so zbirali sredstva za otroke, ki so zboleli za rakom. Za isto mizo je med drugim sedel tudi Kevin Costner.

Izrečena kazen je najstrožja, kar jih je sodišče v Pordenonu kdaj izreklo, poročajo italijanski mediji. Tožilstvo je recimo zahtevalo kazen 6 mesecev in 15 dni zapora. Glede škode, ki jo bo morala povrniti gledališču v Pordenonu, bodo odločali v ločenem postopku.

Vladimir Putin
Vladimir Putin FOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578