Moskisvet.com
Monika Malešič - 7

Novice

Grozi Denisu Avdiću milijonska tožba?

M.S.
18. 10. 2012 13.53
283

Na enem od slovenskih radijev so si včeraj privoščili telefonsko potegavščino, v kateri so nekdanji predsedniški kandidatki Moniki Malešič ponudili nakup podpisov volivcev. Po objavi posnetka telefonskega pogovora pa se je potegavščina sprevrgla v pravo medijsko afero.

Na posnetku, ki ga lahko poslušate tukaj, sta Luka iz Ljubljane in Sašo iz Ambrusa prodajala 3.000 overjenih glasov volivcev, ki jih Malešičeva potrebuje za vlogo predsedniške kandidature, za katere sta zahtevala 7.000 evrov. V primeru, da bi slovenska reprezentanca premagala Albanijo, pa bi ji glasove celo podarila. Po seriji telefonskih pogovorov je gospa Malešič na policijski postaji Grosuplje zoper storilce vložila kazensko ovadbo, v komentarjih na svojem Facebooku, pa je zagrozila ’’Radio 1 ima že kazensko ovadbo, človeku, ki pa se je želel poigrati z menoj, pa sledi DO 5 LET ZAPORA! RADIO 1 BOM TOŽILA ZA CCA 1 MILIJON EVROV, DENAR PA RAZDELILA MED MOJE PODPORNIKE!!’’.

Denis Avdić
Denis Avdić FOTO: Mia Media

Denis Avdić je povedal, da ’’... je bila ona tista, ki je kupovala podpise in da se je ona sama spravila v tak položaj, nihče je ni silil. In če je bil oglas in če nekdo prodaja neke glasove oziroma neke podpise in ji ob tem ne ’potegne’ , da gre za šalo, ker je bilo vmes rečeno, da bo na koncu dobila vse podpise brezplačno, če Slovenija premaga Albanijo. In če ti še vedno ne ’potegne’, da gre za šalo, potem mislim, da si nekako moramo tudi državljani vzeti pravico do tega, da postaneš predsednik, da kadar koli kandidiraš za kakršno koli mesto v javni upravi. Ker res, če ti tukaj IQ ne dela, čeprav ima Q5 in Q7 doma, potem je treba vzeti pravico do kandidature.’’ Glede tožbe je dejal ’’... to je nekaj normalnega. Vsak se lahko posluži vseh pravnih sredstev, vsak lahko vsakega toži, sodišče je pa tisto, ki na koncu odloča. Izvoli, če bo kaj uradno prispelo, bi to komentiral takrat. Glede na to, kako je bila uspešna pri sami kampanji in kandidaturi za predsednika, mislim, da se nimam česa bati.’’

Na drugi strani je gospa Monika Malešič izjavila ’’Za ta posnetek vem. To je zdaj že na sodišču, pri tožilcu. To urejajo odvetniki, jaz se s tem posnetkom ne obremenjujem, ker je ves pogovor potekal vpričo policije. Tožba sledi in vse, do zadnjega centa, gre med moje volivce. Odprla bom poseben račun v dobrodelne namene v podporo mojih volivcev.’’ Njeni odvetniki so zoper radio, na katerem so si privoščili potegavščino, vložili zahtevo za začasno odredbo umika posnetka in kazensko ovadbo, zoper storilca, ki je telefonske pogovore snemal, pa je vložen zahtevek za kazenski pregon. ’’Oni so me hoteli ’nategnit’. Jaz to vem. Jaz ga bom tožila, pa če me stane 100.000 ali 200.000 evrov ali celo moje premoženje,’’ je še povedala Malešičeva in za konec dejala, da je celotna afera zanjo zgolj reklama, na račun katere je na svojem Facebooku prejela veliko ’všečkov’.

Poglejte si še telefonsko potegavščino, ki so si jo privoščili na srbskem radiu!

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (283)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578