Moskisvet.com
Kimi Raikkonen

Novice

Poslovili so se od Ferrarijeve legende

N.J.
09. 05. 2014 11.53
23

Pri Ferrariju doživljajo pretres za pretresom. Če že od začetka letošnjega leta trepetajo in stiskajo pesti, da bi se zdravstveno stanje izboljšalo njihovemu nekdanjemu dirkaču, Michaelu Schumacherju, pa se je tragedija pripetila še njihovemu nekdanjemu legendarnemu mehaniku.

Nekdanji Ferrarijev mehanik Nigel Stepney je pred tednom dni umrl v nenavadni prometni nesreči. 56-letni Britanec, ki je poleg za Ferrari servisiral tudi pri Lotusu in Benettonu, je sodeloval z najizvrstnejšimi dirkači, med drugim z Ayrtonom Senno in Michaelom Schumacherjem v času njegovega vrhunca v Formuli 1.

Svojo negativno slavo pa je Stepney dosegel, ko so na plan privrele novice, da je leta 2007 predal zaupne informacije, tehnično dokumentacijo, tedaj največjim rivalom moštva Ferrari, moštvu McLaren. Pri McLarnu so trdili, da nikoli niso uporabili nobenega od dokumentov, ki naj bi jih Stepney predal Marku Coughlanu, vendar pa je škandal, poznan pod imenom 'Spy-gate', pripomogel k predčasnemu zaključku Stepneyjeve kariere pri Ferrariju. Zaradi škandala so ga v italiji obsodili na leto in pol zaporne kazni, a te ni nikoli odsedel.

Tragična novica o Stepneyjevi smrti je v medije privrela prejšnji petek, ko so iz JRM sporočili, da je zjutraj umrl Nigel Stepney, tehnični direktor in menedžer dirkaške ekipe. Umrl je v prometni nesreči, in sicer naj bi svoje vozilo zaustavil na odstavnem pasu avtoceste, nato pa stopil na vozni pas, kjer ga je povozil tovornjak. Umrl je na kraju dogodka.

Pri JRM so zapisali: "Star je bil 56 let, za seboj pa je pustil ljubečo partnerico in hčerko, Ash in Sabine Stepney." Vodja moštva JRM, James Rumsey, pa je še dodal: "Od trenutka, ko se je Stepney pridružil moštvu JRM v letu 2010, je bil ključni član naše ekipe. Doprinesel je mnogo inženirskih izkušenj, ki so bile za nas neprecenljivega pomena. Moški, ki je delal z Ayrtonom Senno pri Lotusu in pomagal Michaelu Schumacherju do petih naslovov svetovnega prvaka v Formuli 1 pri Ferrariju, je bil odličen kandidat, ki je pomagal uveljaviti JRM kot resno ekipo v moto-športu. Njegova vloga nikoli ne bo podcenjena ali pozabljena."

 

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616