Moskisvet.com
image (28)

Novice

Pedofil zlorabil in umoril 15-mesečno deklico

N.J.
05. 12. 2012 14.30
37

Po svetu je zaokrožil posnetek, na katerem moški v bolnišnico v naročju prinese 15-mesečno deklico, medtem pa jo oživlja. Posnetek bi bil ganljiv, če bi bil to skrben očka ali dober človek, v resnici gre za pedofila, ki je deklico spolno zlorabil in pri tem tako poškodoval, da je umrla. Poglejte.

Nadzorne kamere v bolnišnici Erne Hospital na Irskem so ujele moškega Barryja McCarneyja, kako poskuša oživeti 15-mesečno umirajočo deklico, hčerko njegovega dekleta. S posnetka še zdaleč ni mogoče razbrati, kako nagnusna in strašljiva resnica se skriva za celotno sliko.

McCarney ni obupani očka, ki ne ve, kako pomagati deklici, in bi zato poiskal zdravniško pomoč. In ni ljubeči očka, ki se na vse pretege trudi deklico oživeti. Je perverzna pošast, ki je malo Millie Martin tako grdo zlorabila, da je zaradi poškodb umrla. Zgodilo se je sicer že decembra 2009, včeraj pa je zgodba na sodišču dobila epilog – Barry bo do konca življenja za zapahi, sodbo pa mu bodo izrekli januarja.

Barry in dekličina mama Rachel Martin sta se začela videvati približno tri mesece pred grozljivim dogodkom. Barry se je z družino hitro ujel in se kmalu preselil k njima. Med desettedenskim sojenjem je sodišče lahko slišalo, kako je 33-letnik deklico dlje časa fizično in spolno zlorabljal. Povzročil ji je kopico poškodb, usoden pa je bil udarec v glavo.

Obdukcija je pokazala, da je imela Millie 21 počenih reber – od tega je bilo sedem poškodb že starih, preostale pa so nastale približno deset dni pred smrtjo. Deklica je bila tudi prekrita z modricami, največjo buško pa je imela na čelu. Patolog je odkril poškodbe tudi v dekličinem trebuhu, najverjetneje so nastale zaradi močnih udarcev v trebuh, Millie pa je bila tudi spolno zlorabljena.

McCarney se je na sodišču zagovarjal tako, da je vso krivdo prevalil na Rachel in jo obtožil, da je bila ona tista, ki je poškodovala in pretepala Millie, ko jo je ubila, naj bi bil sam močno pretresen. Prav tako je trdil, da Rachel ni želela prositi za pomoč socialne službe, saj se je bala očitkov in obsojanja zaradi nasilja nad hčerko. A vendar je porota Barryjeve trditve zavrnila in verjela Rachel, ki je na sodišču obžalovala, da je spustila takšno pošast v svoje življenje in stanovanje.

Barryja je sodišče spoznalo za krivega umora, spolnega napada in fizičnega napada deklice. Rachelina družina je Barryja opisala kot "ogabnega posameznika", zadnja tri leta življenja pa kot "živo nočno moro". Zanimalo jih je tudi, zakaj se je Rachel sploh morala zagovarjati na sodišču. Njen brat Matthew pravi, da je bil v trenutku, ko so na seznam osumljencev uvrstili Rachel, šokiran, saj je bil to čas, ko si je želela le v miru žalovati za Millie.

Vodja nacionalnega združenja za preprečevanje nasilja nad otroki Neil Anderson je še povedal, da bo Millie vedno ostala v njegovih mislih kot "žrtev enega najbolj grozljivih primerov zlorabe otrok na Severnem Irskem, kar jih je videl". Dodal je še: "Jasno sporočilo tega krutega primera pa je, da je treba ozaveščati zdravstvene delavce, družine, njihove prijatelje, sosede in celotno skupnost. Zelo pomembno je, da znajo vsi, ki igrajo kakršno koli vlogo pri oskrbi ali vzgoji otroka, prepoznati znake zlorabe, da lahko pravočasno in primerno ukrepajo."

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578