Moskisvet.com
Kim Jong Un in soproga - 8

Novice

Ne le teta, kje je žena Kim Džong Una?!

N.J.
18. 12. 2013 10.29
16

Če zadnje dni v medijih odmeva zgodba o tem, da je dal Kim Džong Un usmrtiti svojega strica in da je že pogrešana tudi njegova teta, pa vse več ljudi skrbi tudi, kaj se je zgodilo z njegovo soprogo. Ri Sol Ju, ženo severnokorejskega voditelja, so nazadnje namreč videli pred dvema mesecema, kot poročajo mediji iz Južne Koreje. Strokovnjaki pa so tudi opazili, da Severna Koreja predvaja lanskoletni posnetek iz spominske slovesnosti, ne letošnjega.

Kim Jong Un in Ri Sol-Ju - 6
Kim Jong Un in Ri Sol-Ju - 6 FOTO: Reuters
Potem ko je severnokorejski voditelj Kim Džong Un dal zaradi protidržavnega vedenja usmrtiti svojega strica (strokovnjaki sicer domnevajo, da je bil stric usmrčen, ker je preveč vedel) drugega najpomembnejšega moža države, in pred tem nekdanjo ljubico, mnogi sedaj pogrešajo Unovo soprogo Ri Sol Ju. Slednjo naj bi nazadnje videli pred dvema mesecema, poročajo južnokorejski mediji. V torek je severnokorejska televizija sicer objavila posnetek slovesnega shoda v spomin na očeta Kim Džong Una, ob drugi obletnici njegove smrti, vendar so severnokorejski strokovnjaki prepričani, da je posnetek lanskoletni.

Pogrešana je tudi teta

Na spominski slovesnosti ob drugi obletnici smrti Kim Džong Ila pa je mnoge doletel še en šok - na njej namreč nikjer ni videti Kim Džong Unove tete. Ta je bila do pred kratkim na visokem položaju, danes pa se svetovni mediji že sprašujejo, kam je izginila. Eden od vzrokov bi sicer lahko bila bolezen, zato nihče še ne dela zaključkov.

Na obisku že v tretje Dennis Rodman

Čeprav so vrata v Severno Korejo za visoke predstavnike tujih držav zaprta, pa danes v medijih odmeva informacija, da je Severno Korejo že tretjič letos obiskal nekdanji zvezdnik NBA Dennis Rodman. New York Times piše, da naj bi Rodman prispel v Peking včeraj popoldne, nato pa je odpotoval v Severno Korejo, kjer ga je z odprtimi rokami sprejel Kim Džong Un. Kot še poroča CNN, je to najvišji predstavnik ZDA, ki se je srečal s kontroverznim voditeljem. Rodman naj bi v Severni Koreji ostal do naslednjega ponedeljka, namen njegovega potovanja pa naj bi bilo dogovarjanje za košarkarski dogodek z upokojenimi zvezdniki NBA lige v Severni Koreji. Pred časom se je govorilo tudi, da naj bi si Rodman želel postati trener severnokorejske košarkarske reprezentance. Un naj bi bil namreč veliki oboževalec NBA lige in košarke, ljubezen do tega športa pa naj bi se razvila medtem ko je študiral v Švici. Bil naj bi strastni navijač čikaških Bikov, s katerimi je Rodman med leti 1996 in 1998 osvojil tri NBA prvenstva zaporedoma.

Kim Džong Un in Dennis Rodman
Kim Džong Un in Dennis Rodman FOTO: Reuters

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616