Moskisvet.com
Justin Wilson

Novice

Nekdanji dirkač F1 s svojo smrtjo rešil šest življenj!

Ma.K.
28. 08. 2015 07.36
8

Športni svet žaluje za dirkačem Justinom Wilsonom, ki je je dan po nedeljski nesreči umrl za posledicami hudih poškodb glave, ki jih je dobil na nedeljski dirki serije IndyCar. A ti nadvse žalostni trenutki imajo tudi pozitiven prizvok: Justin je s svojo smrtjo namreč rešil šest življenj.

 

Nedeljska dirka serije IndyCar v Long Pondu se je v 179. od skupno 200 krogov dirke spremenila v nočno moro. Sage Karam se je zaradi prevelike hitrosti zaletel v zid ob stezi ter povsem razbil svoj dirkalnik. Eden izmed večjih kosov je z vso silo priletel v glavo dirkača ekipe Andretti Autosport Justina Wilsona in ga tako hudo poškodoval, da je dan pozneje umrl v bolnišnici.

Kljub takojšnji pomoči reševalcev in helikopterskemu prevozu v bolnišnico, so bile poškodbe glave prehude. Justin, ki je v tem tekmovanju dirkal na 174 preizkušnjah, nazadnje pa je zmagal leta 2012, je izgubil bitko za življenje in za vedno zapustil ženo Holly, njuna dva otroka, stara 5 in 7 let, sorodnike, prijatelje, znance in svet motošporta. A v tem primeru je smrt podarila novo življenje. In to ne le enega, temveč šest!

Kot je na svojem profilu družbenega omrežja Twitter zapisal brat tragično preminulega dirkača Stefan, je bil Justin registriran kot darovalec organov. Po njegovi smrti so z njegovimi zdravimi organi tako rešili življenja šestih ljudi, ker po bratovih besedah lajša bolečino pokojnikovih najbližjih. Stefan je na Twitterju zapisal tudi, da se družina tragično preminulega dirkača iskreno zahvaljuje za vso podporo in sledilce poprosil, naj molijo za bratovo ženo in njuna otroka.

Wilsonova smrt je prva v tem tekmovanju po letu 2011, ko je življenje izgubil še en Britanec Dan Wheldon. Ravno v povezavi s tem se je kmalu po Stefanovi objavi na Twitterju oglasila tudi vdova Holly, ki je pripela fotografijo obeh preminulih britanskih dirkačev in pripisala: »Naj ta dva odlična britanska fanta skupaj počivata v miru.«
 

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549