Moskisvet.com
Zobna pasta

Novice

Eksploziv v zobnih pastah?

STA/N.J.
07. 02. 2014 09.29
4

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost je v sredo izdalo opozorilo pred morebitnimi terorističnimi napadi z eksplozivom v tubah za zobne paste oziroma v posodah za kozmetiko. Opozorilo je namenjeno potnikom na zimske olimpijske igre v ruskem Sočiju.

Ministrstvo kot običajno drugih podrobnosti ni razkrilo, je pa tokrat prvič v svoji zgodovini opozorilo pred možnostjo napada s sredstvi, ki jih teroristi še niso poskusili uporabiti oziroma tak poskus doslej še ni bil znan v javnosti.

Američani so lastne in tuje letalske družbe, ki letijo v Rusijo, opozorili, naj posebej preverijo zobne paste in kozmetiko, ker bi lahko teroristi med poletom poskusili sestaviti bombo in jo razstreliti.

Predsednik ameriškega olimpijskega komiteja Scott Blackmun je dejal, da je varnost športnikov in celotne delegacije vedno prva skrb. "Vedno tesno sodelujemo z zunanjim ministrstvom. State Department pa je v tesnih stikih z lokalnimi oblastmi," je pojasnil.

Kot je dejal, se odzovejo na različne situacije, ko se pojavijo, veliko pa je tudi načrtovanja vnaprej. "Te igre se v tem pogledu ne razlikujejo od drugih," je poudaril Blackmun. "Verjamemo, da Rusi delajo vse, kar morejo, za zagotovitev varnosti," je dodal.

Za varnost med olimpijskimi igrami v Sočiju bo sicer skrbelo okoli 37.000 policistov. Kot je pred časom zagotovil ruski minister za notranje zadeve Vladimir Kolokolcev, bodo to najvarnejše olimpijske igre v zgodovini.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578