Moskisvet.com
Z golim oprsjem 'napadle' Euro 2012 - 3

Zanimivo

Z golim oprsjem 'napadle' Euro 2012

M.J.
22. 05. 2012 11.51
9

Obstaja pokal, ki bi si ga v roki želela držati vsaka reprezentanca, ki tekmuje na evropskem nogometnem prvenstvu. Toda v Ukrajini se je skupini deklet uspelo prebiti do prestižnega pokala, ob tem pa so z napisi na svojih telesih izrazile nestrinjanje z omenjeno prireditvijo.

Do pokala se je ukrajinski skupini feministk uspelo prebiti med javno predstavitvijo na severovzhodu države, ki bo skupaj s Poljsko gostila letošnje evropsko prvenstvo. 21-letna Inna Ševčenko je le nekaj trenutkov pred "napadom" na pokal tudi slekla zgornji del oblačil, na njenem torzu pa je pisalo "f**k euro 2012". Nato pa je zgrabila 60 centimetrov visok pokal, ki je bil razstavljen na glavnem trgu Dnepropetrovsk. Ko se ji je približal varnostnik, se je druga aktivistka, ki je stala poleg Inne, prav tako slekla in razkrila isti slogan.

Z golim oprsjem 'napadle' Euro 2012 - 3
Z golim oprsjem 'napadle' Euro 2012 - 3 FOTO: Reuters

Podoben protest so feministke že izvedle v začetku meseca v Kijevu, kjer so prav tako posegle po istem pokalu, ki je bil postavljen na ogled v glavnem mestu. Organizatorji pravijo, da naj bi omenjeno akcijo izpeljala 46-letna francoska novinarka. ''Ona prav tako podpira naš boj proti seksizmu in prostituciji,'' je dejala predstavnica feministične organizacije Femen, Anna Hutson. Obe dekleti je pridržala policija.
Predstavnice organizacije Femen poudarjajo, da bo Euro 2012, ki bo v Ukrajini potekal od 9. junija do 1. julija, vodil do povečanja obsega prostitucije v nekdanji sovjetski republiki in državo predstavil kot "seks" destinacijo. Prav zaradi tega naj bi izvedli še več podobnih akcij med samim prvenstvom.
Osem kilogramov težak pokal Henrija Delaunayja trenutno potuje po Ukrajini, ljudje pa se lahko ob njem fotografirajo, če to želijo.
 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616