Moskisvet.com
David Suchet

Film/tv

Tako je danes videti 'Hercule Poirot'

E.R.
10. 09. 2024 02.00
4

David Suchet je po vlogi v legendarni seriji 'Poirot' povsem spremenil svoj videz.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Britanskega igralca Davida Sucheta (78) se vsi spominjamo po glavni vlogi v legendarni seriji "Poirot", posneti po romanih Agathe Christie. Za razliko od mnogih igralcev, ki se po letih igranja iste vloge naveličajo, je David vedno poudarjal, da se Poirota nikoli ne naveliča. 

Svojo igralsko kariero je začel že leta 1969 v gledališču Gateway Theatre v Chestru, medtem ko je svojo prvo televizijsko vlogo odigral leta 1985 v BBC-jevi seriji "Blott on the Landscape". Svetovno slavo pa je požel leta 1989, ko je prevzel vlogo slovitega belgijskega detektiva Poirota. 

David Suchet kot Hercule Poirot
David Suchet kot Hercule Poirot FOTO: Profimedia

Kako je dobil to vlogo? 

David v svoji knjigi Poirot and Me razkriva, kako je do tega prišlo. Njegov kolega Peter Ustinov mu je namreč nekoč dejal, da bi mu vloga Poirota prišla prav. Ta nasvet je pripeljal Davida do srečanja s producentom Brianom Eastmanom, ki mu je poslal več knjig o tem slavnem detektivu. Kljub temu, da je bil njegov brat John skeptičen in mu je odsvetoval vlogo, se je David odločil ignorirati nasvet. Namesto tega se je odločil podrobno preučiti vse vidike Poirotovega življenja in začel pisati opombe o likih, ki jih je delil z režiserji in drugimi člani ekipe. Njegova predanost liku je sčasoma povzročila začetek snemanja ikonične serije. 

Se je spomnite? Tako je Esmeralda videti danes
Preberi še
Se je spomnite? Tako je Esmeralda videti danes

Legendarna serija se je začela predvajati leta 1989 in končala leta 2013. 

V enem od prejšnjih intervjujev je David spregovoril o vlogi, ki je zaznamovala njegovo kariero: "Do njega sem čutil ogromno empatije. Ta mali mož ni bil samo detektiv, ampak moralni kompas in tolažba za ljudi. Čeprav zna biti strog, je njegovo srce veliko in njegova narava je nežna. Nikoli se ga nisem naveličal igrati."

Bila je čedno dekle, tako pa je videti 34 let pozneje
Preberi še
Bila je čedno dekle, tako pa je videti 34 let pozneje

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: net.hr

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578