Moskisvet.com
Marinci in Nezemljani ponovno na bojišču 2012 - 3

Visoki obrati

Marinci in Nezemljani na bojišče leta 2012

U.K.
18. 08. 2011 14.38
7

Parazitski mesojedi priseljenci planeta LV 426 že od leta 1979 strašijo tako po filmskih platnih kot zaslonih monitorjev in televizorjev. In počasi se bliža dan, ko bo prišla tudi najnovejša igra Alien: Colonial marines.

V drugem delu filma (Aliens) je Ellen Ripley predlagala, naj planet, preplavljen z zenomorfi, preprosto napadejo z nuklearkami iz orbite, kar bi bilo zelo učinkovito, vendar bi bilo za računalniško igro takšen način dokaj dolgočasen. Tako so se pri Gearbox Software raje odločili, da igralca v prihajajoči igri Aliens: Colonial Marines vržejo v sredo sovražnih vesoljcev, ki se jim po žilah pretaka kislina, bolj ali manj s standardnim orožjem, kot sta metalec ognja in strojnica z imenom 'pulse-rifle'.

Marinci in Nezemljani ponovno na bojišču 2012 - 8
Marinci in Nezemljani ponovno na bojišču 2012 - 8 FOTO: arhiv proizvajalca

Kot kaže lahko pričakujemo še eno grozljivo 'streljačino', ki morda glede zgodbe ne bo ponudila nekih pretresljivih novosti, niti ni za pričakovati posebnosti glede igranja, a očitno bo zvesta svojim predhodnikom, med katere bi lahko prišteli tudi slavni Alien versus Predator.

Igra bo po navedbah razvijalca igre (Gearbox Software) mogoče igrati v solo in co-op načinu z največ štirimi igralci. Vsak posamezen igralec naj bi imel posebno vlogo v določeni misiji. V solo načinu bo igralec lahko izdajal ukaze drugim marincem in med njimi preskakoval. Razvijalci obljubljajo, da bo v igri tudi nekaj novega orožja ter opreme, a bomo morali počakati na nadaljnje objave glede podrobnosti.

V igri se bodo pojavili različni tipi nasprotnikov:

Facehuggers – se pritrdijo na obraz in skozi sapnik žrtve izpustijo zarodek, ki kmalu svojo žrtev ubije.
Warrior – so najpogostejši nasprotniki v igri. Njihov cilj je iskanje žrtev in obramba gnezda.
Runners – so hitrejši od warriorjev in pogosto sledijo svojim žrtvam. Napadajo posamično ali v majhnih skupinah.
Drones – v glavnem prenašajo in skrbijo za jajca ter kraljico.
Alien queen – je glavni sovražnik, tako imenovani 'boss enemy' vseh štirih karakterjev.

Marinci in Nezemljani ponovno na bojišču 2012 - 5
Marinci in Nezemljani ponovno na bojišču 2012 - 5 FOTO: arhiv proizvajalca

Scenarij za igro sta napisala Bradley Thompson in David Weddle, ki sta pisala scenarije tudi za serijo Battlestar Galactica. Sama zgodba se bo začela kmalu po dogodkih iz filma Alien 3. Marince pošljejo na vesoljsko ladjo U.S.S. Sulaco, da bi poiskali Ellen Ripley, Dwayna Hicksa in drugo posadko. Ni še čisto gotovo, ali se bo celotna igra dogajala na tej vesoljski ladji ali pa se bo dogajanje preselilo še v drugo okolje.

Igra bo narejena za Wii U, Microsoft Windows, Nintendo DS, PlayStation 3 in Xbox 360. Vendar naj bi igra izšla že leta 2001, izdali pa naj bi jo Fox Interactive in Electronic arts za Playstation 2. Igro je nato 'prevzelo' podjetje Gearbox, pri katerem trdijo, da njihova igra nima nič skupnega s to prvo verzijo. Igra naj bi izšla spomladi leta 2012.

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578