Moskisvet.com
Srbija - Anglija

Šport

UEFA je zaradi tega incidenta na tekmi sprožila preiskavo

E.R.
21. 06. 2024 10.27
0

Evropska nogometna unija (UEFA) je sprožila preiskavo proti Nogometni zvezi Hrvaške (HNS) in Nogometni zvezi Albanije (FSHF) zaradi incidentov navijačev obeh ekip na tekmi drugega kroga skupine B na Evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Nogometna zveza Srbije (FSS) je od Uefe zahtevala najstrožje možne kazni za HNS in FSHF zaradi vzklikov "Ubij Srba", ki jih je bilo ta teden moč slišati na tekmi skupine B na evropskem prvenstvu.

Navijači Hrvaške in Albanije so v Hamburgu med tekmo, ki se je končala z 2:2, vzklikali "Ubij Srba".

To so najbolj ikonični trenutki evropskega prvenstva
Preberi še
To so najbolj ikonični trenutki evropskega prvenstva

"V skladu s členom 31(4) Disciplinskega pravilnika UEFA je bil danes imenovan inšpektor za etiko in disciplino UEFA, ki bo izvedel preiskavo morebitnega rasističnega in/ali diskriminatornega obnašanja navijačev, ki naj bi se zgodilo 19. junija v Hamburgu na EP 2024 med tekmo skupinskega dela med reprezentancama Nogometne zveze Hrvaške (HNS) in Nogometne zveze Albanije (FSHF)," so objavili na uradni spletni strani UEFA.

To je storil Avstrijec po tem, ko je Mbappeju zlomil nos
Preberi še
To je storil Avstrijec po tem, ko je Mbappeju zlomil nos

UEFA je v izjavi sporočila, da je uvedla preiskavo proti albanskemu nogometnemu reprezentantu Mirlindu Dakuju, ki se je po tekmi s Hrvaško neprimerno vedel.

Daku je po tekmi s Hrvaško skupaj z albanskimi navijači žalil Srbe in Makedonce.

Mirlind Daku
Mirlind Daku FOTO: profmedia

Navijači, igralci, zdaj tudi šefi zvez se prepirajo, UEFA pa molči in opazuje, grozi z denarnimi kaznimi, a ustreznih ukrepov še vedno ni. Zadnji v nizu je predsednik hrvaške nogometne zveze Marijan Kustić, ki je podal naslednjo izjavo in razburil malodane pol Balkana:

"Postopek je odprt. Vedno smo poudarjali, da HNS obsoja vsako pozivanje k sovraštvu in diskriminaciji. Moram povedati, da smo na prvi tekmi imeli ugovore delegatov na več vrženih bakel in kozarcev, a da ne bomo zdaj nekomu nekaj očitali. Postopek je odprt, zato naj pokažejo, da je bilo res tako. Osebno tega nisem videl, le da so o tem pisali nekateri tuji mediji. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem našim navijačem. Da zberemo 100.000 naših navijačev, čestitke za to," je dejal Kustić, poroča Bljesak.info.

Cristiano Ronaldo se je znova zapisal v zgodovino
Preberi še
Cristiano Ronaldo se je znova zapisal v zgodovino

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.novosti.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 486