Moskisvet.com
sven goran eriksson

Šport

Svet športa ovit v črnino: Umrl je legendarni trener

E.R.
27. 08. 2024 07.49
0

Star je bil 76 let.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Legendarni švedski nogometni trener Sven-Göran Eriksson je v 76. letu starosti izgubil boj z rakom.

"Sven Goran Erikkson je umrl obkrožen z družino na svojem domu. Prosimo, spoštujte našo željo, da žalujemo v miru in zasebnosti,'' je sporočila družina švedskega trenerja.

Rak trebušne slinavke je bil neizprosen

Pred kratkim je sporočil, da boleha za rakom trebušne slinavke, od nogometnega sveta pa se je poslovil s čustvenim sporočilom, ki je močno prizadelo vse. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Eden najboljših nogometnih trenerjev sporočil, da umira
Preberi še
Eden najboljših nogometnih trenerjev sporočil, da umira

Na žalost je le nekaj dni kasneje izgubil boj s težko boleznijo.

"Imel sem dobro življenje. Mislim, da se vsi bojimo dneva, ko bomo umrli, vendar je tudi smrt del življenja. To se moraš naučiti sprejeti. Upam, da bodo na koncu ljudje rekli, da sem bil dober. Zavedam se, da vsi ne mislijo tako, a zdaj je, kar je," je dejal Eriksson in dodal:

"Upam, da se me boste spominjali kot pozitivne osebe, ki je poskušala narediti vse, kar je lahko. Naj vam ne bo žal, nasmejte se. Hvala za vse, trenerji, igralci, navijači ... Bilo je fantastično. Pazite nase in rešite svoje življenje in živite."

Zakaj za rakom umre več moških kot žensk?
Preberi še
Zakaj za rakom umre več moških kot žensk?

 

Eriksson ima za seboj odlično trenersko kariero. Vodil je številne klube, kot so Lazio, Benfica, Fiorentina, City ..., vodil pa je tudi angleško reprezentanco.

Bil je tudi selektor Mehike in Slonokoščene obale, zadnja njegova služba pa je bila na klopi Filipinov.

Pred kratkim je izpolnil življenjske sanje

Eriksson je bolehal za rakom trebušne slinavke v terminalni fazi in januarja so mu dali največ eno leto življenja. Ko so izvedeli za njegovo hudo zdravstveno stanje, so ga navijači Göteborga in Benfice ganljivo sprejeli. Bil je tudi posebni gost na tekmi serie B med Sampdorio in Reggiano.

Proti koncu življenja je izpolnil svoje življenjske sanje in sedel na klop Liverpoola, bil je del trenerske ekipe legend Liverpoola na humanitarni tekmi proti legendam Ajaxa. Prislužil si je stoječe ovacije nabito polnega Anfielda, kar se ga je še posebej dotaknilo.

Ronaldo je starejšemu bratu pri 16-ih rešil življenje
Preberi še
Ronaldo je starejšemu bratu pri 16-ih rešil življenje

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: gol.dnevnik.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578