Moskisvet.com
Rafael Nadal

Športi z žogo

Bo Nadal tenisu res pomahal v slovo?

E.R.
05. 06. 2024 01.30
1

Nekdanji teniški igralec in trener Rafaela Nadala, Carlos Moya, je za tiskano izdajo Lekipa spregovoril o karieri Rafaela Nadala, pa tudi o obdobju, ko je bilo pod vprašajem, ali bo končal kariero.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Povedal je, da je bilo pred turnirjem v Barceloni vprašanje, ali bo sploh nastopil, omenjal pa se je tudi konec njegove kariere.

"Šli smo v Barcelono, ne da bi vedeli, ali bo sploh igral na tem turnirju. To obdobje je prišlo po nekaj psihično zelo težkih mesecih. Mislili smo, da bi šli iz Manacorja v Barcelono, da bi lahko vsaj občutil vzdušje. Fizično smo vedeli, da ni pripravljen. Imel je poškodbo trebuha, zaradi katere se je moral umakniti iz Indian Wellsa, preprečila pa mu je tudi igranje v Monaku. Sploh ni serviral ali pa je to počel zelo redko. Odločil se je za igro, a smo mu rekli: "Prosim, ne igraj več kot dve uri". To je bilo za nas ključno. Dvoboj je moral dobiti v dveh nizih. Vedeli smo, da lahko, če bo igral dlje, poslabša situacijo. Bili so trenutki, februarja in marca, ko je bilo zelo težko, ko nam je rekel: "Odstopim, grem v pokoj". Ja, ja, velikokrat. Na treningih, ko so se bolečine vrnile, ko ni mogel igrati v Indian Wellsu in oditi v Monte Carlo. Bilo je res veliko trenutkov, ko nam je rekel: "Ne morem več"," je povedal Carlos Moja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dodal je še, da se je Nadal po Barceloni odločil dobro premisliti o vsem skupaj.

"Vedno sem verjel, da se odločitve ne smejo sprejemati nepremišljeno. Vedeli smo, da ko je rekel, da ne zmore več, da je o tem razmišljal tudi v naslednjih urah. Poslušali smo ga, spoštovali njegov odnos in se naslednji dan vrnili na trening, skoraj pozabili na vse. Po Barceloni teh stvari ni več govoril. Imel je željo nadaljevati, čeprav ni bilo lahko. Rad tekmuje, je en sam bojevnik. Po letu in pol mučenja se lahko danes osredotoči na tenis in se sam odloči, kdaj se bo upokojil," je nadaljeval španski strokovnjak.

Jan Oblak spregovoril o nadaljevanju kariere pri Atleticu
Preberi še
Jan Oblak spregovoril o nadaljevanju kariere pri Atleticu

Na koncu je poudaril, da je za vsakega športnika težka odločitev, da se upokoji.

"Težko je. Bili so trenutki, ko si je to res želel. Ko pa bomo prepričani, da je napočil trenutek, bomo o tem spregovorili javno. Zdaj so še vedno dvomi – ja, ne, ja, ne (smeh). Rekel sem mu, naj mi, ko pride trenutek, reče: "Šef, konec je". A to se še ni zgodilo."

Tudi Djoković in Nadal se nista mogla upreti savdskim milijonom
Preberi še
Tudi Djoković in Nadal se nista mogla upreti savdskim milijonom

Poleg vsega je Nadal zaigral tudi na Roland Garrosu, a ga je v prvem krogu premagal Alexander Zverev.

Đoković komentiral razgreto ozračje na Rolandu Garrosu
Preberi še
Đoković komentiral razgreto ozračje na Rolandu Garrosu
Neverjetno, koliko kalorij mora zaužiti kolesar med Dirko po Franciji
Preberi še
Neverjetno, koliko kalorij mora zaužiti kolesar med Dirko po Franciji

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.novosti.rs

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 487