Moskisvet.com
McDonalds4 naslovna

Športi z žogo

To je bila nagrada za zmagovalca naših navijaških izzivov

M.A.
22. 07. 2024 09.46
0

V vročici nepozabnega nogometnega poletja je Španija v finalu Eura 2024 premagala Anglijo z rezultatom 2:1, pri čemer je navijače osupnil spektakularen drugi polčas in zmagoviti gol Mikela Oyarzabala v zadnjih minutah. S to zmago je Španija dosegla zgodovinski mejnik, saj je osvojila že četrto evropsko prvenstvo, kar je tretjič v petih poskusih od leta 2008. A to ni bila edina zmaga, ki te dni buri duhove. V treh napetih navijaški izzivih sta se pomerila tudi influencerja in strastna ljubitelja nogometa Jure in Tjaša Marolt. Tekmovanje je bilo polno smeha, izzivov in nepozabnih trenutkov, vendar je na koncu slavil Jure. Tako kot Španija si je tudi on prislužil nagrado.

Španci še vedno praznujejo

Španci so zapečatili svoj rekordni četrti naslov evropskega prvaka, potem ko je Mikel Oyarzabal s poznim zadetkom svoji ekipi v nedeljo zvečer v Berlinu prinesel tesno zmago z 2:1 nad Anglijo. Španska ekipa je pokazala izjemno taktično pripravo in neomajno odločnost, kar jim je omogočilo, da so premagali Angleže v napetem finalu, ki ga bodo navijači še dolgo pomnili.

"Opravil sem svoje delo in tisto, kar sem moral, in imel srečo, da sem dosegel zadetek za zmago. Že to, da si med 26 izbranimi imeni, je dovolj posebno. Kaj šele, ko pomagaš ekipi do dosežka, kot sem ji jaz," je po tekmi dejal rezervist Oyarzabal. Španski igralci in navijači se še vedno veselijo zgodovinskega dosežka, ki je še dodatno utrdil njihov status ene najuspešnejših ekip v zgodovini evropskega nogometa.

Tudi Anglija je pritegnila pozornost

Skoraj se je zdelo usojeno, da bo Španija postala prvak, glede na to, da so španske ekipe tako na mednarodni ravni kot na domači klubski ravni zmagale na vseh zadnjih 22 velikih finalih, v katerih so sodelovale. Španija je na Euru 2024 navdušila s svojim sproščenim, napadalnim nogometom, zaradi katerega jih je bilo užitek gledati, je trda in obrambna igra Anglije prav tako pritegnila pozornost doma in v tujini. 

Španija je na Euru 2024 navdušila s svojim sproščenim, napadalnim nogometom
Španija je na Euru 2024 navdušila s svojim sproščenim, napadalnim nogometom FOTO: Shutterstock

Čeprav je Španija ob polčasu zaradi poškodbe izgubila svojega branilca Rodrija, ki je bil imenovan za igralca turnirja, je v nadaljevanju igre pokazala izjemno moč. Najstnik Lamine Yamal je bil izpuščen na desni strani, zarezal je v polje in izvedel natančen križ, kar je bila njegova četrta asistenca na tekmovanju. "Ne bi mogel biti bolj vesel. Danes je bil čudovit dan, ekipa je zasluženo osvojila naslov evropskega prvaka. Danes sem še bolj ponosen in upam, da bo ta zagon prinesel še boljše dni," je po tekmi izjavil španski selektor Luis de la Fuente.

Še dolgo bo bolelo

Anglija se je ves čas turnirja borila, da bi se postavila na noge. Namesto da bi dominirali z nadzorovano igro, so se bolj zanašali na posamezne trenutke odličnosti. Udarec z glavo Juda Bellinghama in streli Bukayo Saka od daleč so jih vodili do drugega zaporednega finala Eura. Kapetan Harry Kane tokrat ni uspel navdušiti skozi celotno tekmovanje. Čeprav je bil eden od rekordnih šestih igralcev, ki so dosegli tri zadetke in si delili zlati čevelj turnirja, je Kane priznal: "To je zamujena priložnost. Do tega finala ni lahko priti. To je izjemno boleče in bo bolelo še dolgo." 

Angleže bo še dolgo bolelo
Angleže bo še dolgo bolelo FOTO: Shutterstock

V finalu je bil Cole Palmer tisti, ki je s svojim strelom z velike razdalje odbil v spodnji kot le tri minute po uvodu. To je tisoče angleških navijačev, ki so v Berlinu občutno presegli španske tekmece, za kratek čas dalo razlog za upanje vsaj na podaljšek in morebiti še eno streljanje enajstmetrovk. Na koncu pa so se soočili z vsem dobro znanim prizorom obupanih igralcev Anglije, ki jim ni uspelo doseči glavne nagrade. 

Tudi mi smo dobili zmagovalca

V treh napetih navijaških izzivih sta se pomerila influencerja in strastna ljubitelja nogometa Jure in Tjaša Marolt. Vsi izzivi so bili polni smeha, izzivov in nepozabnih trenutkov, saj sta tekmovalca dajala vse od sebe, da bi zmagala. Vsakič, ko je eden izmed njiju izgubil, je moral poraženec zmagovalca peljati v McDonald's, kar je dodalo še dodatno plast zabave in rivalstva.

Na koncu je slavil Jure, ki je s svojo navijaško strastjo uspel premagati Tjašo. Tako kot Španija si je tudi on prislužil nagrado. Kaj je ta nagrada bila? Preverite v spodnjem videu.

 

Naslednjič, ko boste obiskali McDonald's, ni treba, da izberete klasiko. McDonald's se vedno trudi, da na meni dodaja nove in zanimive okuse, ki vas bodo presenetili in navdušili. Zakaj ne bi poskusili nečesa novega? Preverite njihove najnovejše jedi in si privoščite kulinarično avanturo, ki bo popestrila vaš dan.

 

 

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549