Moskisvet.com
mirko šarić

Športi z žogo

Hrvaški nogometaš izvedel žalostno novico in umrl

E.R.
15. 09. 2024 02.00
2

Življenjska zgodba nogometaša je ena najbolj tragičnih v svetu športa.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Žalostna novica je pred skoraj 24 leti pretresla nogometni svet. Mirko Šarić, argentinski nogometaš po rodu iz Hrvaške, si je vzel življenje. Z bratom Martinom sta bila rojena in odraščala v Argentini, a sta oče in mati Hrvata. Kljub temu sta se odločila za njegov nastop v argentinski reprezentanci, še piše Kurir

V mladosti se je pridružil akademiji San Lorenza in hitro napredoval, tako da je decembra 1996 debitiral za seniorsko ekipo. Njegova kariera se je hitro vzpenjala, prejel je vpoklic v mlado argentinsko reprezentanco. Decembra 1999 pa si je poškodoval vez v levem kolenu in takrat je njegova kariera začela padati. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zasebne težave 

Kljub težavam s poškodbami je imel srečo na osebnem področju, ko mu je dekle povedalo, da je noseče. Čeprav mu je prestop v Real Madrid spodletel in je imel prometno nesrečo, je bil izjemno vesel. Njegova mama Ivana ni verjela, da je dekle noseče z njim. Tako Šarićev oče kot njegova mama sta sumila, da ni oče, kar je podkrepilo tudi dejstvo, da je bil nogometaš v času spočetja reprezentant Argentine na Japonskem. Po nasvetu matere je Šarić zase in za otroka plačal DNK test. Martin, Mirkov brat, je celo trdil, da se njegova draga druži z drugimi moškimi. 

En skok čez plot in življenja, kot ga je poznal, je bilo konec
Preberi še
En skok čez plot in življenja, kot ga je poznal, je bilo konec

"Dobivala sta se skoraj eno leto. Včasih sem šel v mesto in jo videl z drugimi mladimi moškimi. Z Mirkom sem se pogovarjal o tem, veliko sva se prepirala. Razumel sem, da je zaljubljen, a kot brat sem mu moral povedati resnico, čeprav je bila boleča. Zagotovo je imel tudi on pomisleke, saj se je vrnil z Japonske, kjer je igral za mladinsko selekcijo Argentine, in datumi se niso ujemali. Ko se je 'zgodilo' spočetje, je bil namreč na Japonskem," je povedal Martin. 

Njen bivši si je vzel življenje, nato se je zaljubila v poročenega
Preberi še
Njen bivši si je vzel življenje, nato se je zaljubila v poročenega

DNK je pokazal, da otrok ni njegov. Potem so prišli težki meseci, z njimi pa tudi depresija. V nekem trenutku je šel s starši k očetu dekleta. "Veš, da ga ne sprejmem, ker ta otrok ni moj," je rekel Mirko. "Veš, Mirko, gotovo si se kje zmotil," je bil kratek oče dekleta. Po tem Mirko ni imel več stikov z dekletom ali njeno družino. 

Vendar ni mogel preboleti tega, kar se mu je zgodilo, čeprav je bila njegova družina z njim, pa tudi glavni trener San Lorenza, ki ga je priporočil psihiatru. To ni bilo dovolj. Mirko si je 4. aprila 2000 vzel življenje. 

10 let zveze ji ne pomeni nič, na Kmetiji se je zapletla z drugim
Preberi še
10 let zveze ji ne pomeni nič, na Kmetiji se je zapletla z drugim

"Ena od težav, ki jih je imel moj brat vedno, je bila ta, da ni mogel razumeti, da obstajajo ljudje, ki namerno prizadenejo druge, ne da bi pomislili na posledice. Pravzaprav ni mogel razumeti zla," je še povedal brat Martin v intervjuju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če se soočate z duševno stisko ali poznate nekoga, ki potrebuje pomoč, je pomembno vedeti, da obstajajo različne organizacije, ki nudijo podporo:

Zaupni telefon Samarijan (116 123): Brezplačna in anonimna pomoč v primeru čustvene stiske.
TOM telefon (116 111): Linija za mlade, ki ponuja pomoč in podporo.
Psihološke svetovalnice: Številne ustanove po Sloveniji nudijo strokovno pomoč in podporo v primeru duševnih težav.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: sportlife.story.hr & e-utrip.si

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578