Moskisvet.com
Al Hilal

Športi z žogo

Messi bo v Savdski Arabiji mesečno zaslužil 30 milijonov

M.S.
04. 05. 2023 07.00
0

Revija Forbes je te dni objavila deseterico najbolje plačanih športnikov na svetu, na kateri se je na vrhu znašel portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je v zadnjem letu zaslužil približno 123 milijonov evrov. To se bo kmalu spremenilo, saj naj bi bil pred podpisom bogate pogodbe Lionel Messi, ki ga je revija Time nedavno uvrstila na seznam 100 najvplivnejših ljudi na svetu in se je po Forbesu znašel tik za Portugalcem.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
To je razlog, da si Ronaldo lakira nohte na nogi
Preberi še
To je razlog, da si Ronaldo lakira nohte na nogi

Na Forbesovi lestvici prva tri mesta zasedajo nogometaši, to pa se verjetno še nekaj časa ne bo spremenilo, sploh če Lionel Messi odide po stopinjah Cristiana Ronalda v Savdsko Arabijo, kjer ga že čaka nespodobna ponudba. Če gre verjeti navedbam britanskega časnika Telegraph, bo Lionel Messi kmalu podpisal pogodbo s klubom Al-Hilal, ki je že pred časom javno izrazil željo, da želi v svojih vrstah nogometaša PSG-ja. Ni naključje, da je Al-Hilal, ki prihaja iz prestolnice Riad, največji tekmec kluba Al-Nassr, kjer igra Messijev večni ''rival'' Ronaldo.

Prvi intervju s Schumacherjem po nesreči: 'Moje življenje se je popolnoma spremenilo'
Preberi še
Prvi intervju s Schumacherjem po nesreči: 'Moje življenje se je popolnoma spremenilo'
Toliko je letos Dončić zaslužil za dosežen koš
Preberi še
Toliko je letos Dončić zaslužil za dosežen koš

Spomnimo: Messi je v ponedeljek kljub nasprotovanju svojega kluba odpotoval – po porazu kluba proti Lorientu se ni pojavil na kazenskem treningu, ampak z družino obiskal Savdsko Arabijo, katere uradni turistični ambasador je, in bil zato suspendiran za dva tedna. Ta odločitev vodstva PSG-ja naj bi dokončno prepričala Argentinca, da najbogatejšemu klubu v Franciji v bodoče obrne hrbet. Messi bo junija postal prosti nogometaš, saj mu bo pogodba s Parižani potekla. V Savdski Arabiji – v poslu je angažirana tudi država – bi lahko zaslužil približno 361 milijonov na leto, kar je okoli 180 milijonov več kot letno v Pro League zasluži Ronaldo, ki za igranje nogometa prejme približno 81 milijonov, za ostale usluge pa še dodatnih 100 milijonov.

Nika Barič: Mislim, da sem samo zadela ego selektorja
Preberi še
Nika Barič: Mislim, da sem samo zadela ego selektorja
Privrženci kluba PSG zahtevajo odhod Argentinca.
Privrženci kluba PSG zahtevajo odhod Argentinca. FOTO: Profimedia

Messijev oče Jorge Messi naj bi se medtem pogajal tudi z Barcelono, kjer je Messi preživel najboljša klubska leta, a zaradi finančnih težav Blaugrane tam ne more pričakovati za njegove vatle obilne plače. Argentinec, ki je pred meseci postal svetovni prvak in je v karieri osvojil vse, kar se osvojiti da, je za PSG na 71 tekmah dosegel 31 zadetkov in prispeval 34 podaj, dvakrat pa je z njimi osvojil naslov državnega prvaka in enkrat superpokal.

Filip Flisar po Moniki Vuk ljubi to znano športnico
Preberi še
Filip Flisar po Moniki Vuk ljubi to znano športnico

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630