Moskisvet.com
Luka Dončić

Športi z žogo

Zato Luka Dončić ne bo smel igrati na Hrvaškem

E.R.
29. 08. 2024 01.00
1

Južni sosedje organizirajo tekmo, s katero se bodo poklonili Draženu Petroviću. Tam bi moral zaigrati tudi Luka Dončić, a se to, žal, ne bo zgodilo.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Eden najbolj priljubljenih in najboljših košarkarjev današnjega časa, slovenski reprezentant Luka Dončić, bi moral zaigrati na memorialni tekmi v spomin na Dražena Petrovića, ki bo 5. septembra v zagrebški Areni, so sporočili organizatorji.

Letos se je Dončić z Dallas Mavericks uvrstil v veliki finale končnice lige NBA, po razglasitvi za najboljšega novinca v ligi NBA v letu 2019 pa je bil od 2021 do 2023 tri leta zapored izbran v najboljšo peterko lige.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

Pred odhodom v ligo NBA je igral za Real Madrid, za katerega je debitiral pri 16 letih in s tem postal najmlajši igralec v zgodovini Reala, ki mu je to uspelo, leta 2018 pa je bil najkoristnejši igralec evrolige.

Dončić med tekmo šokiral Snoop Dogga, a ne z zadetkom
Preberi še
Dončić med tekmo šokiral Snoop Dogga, a ne z zadetkom

Dončić vedno izpostavlja, kako velik vzornik mu je Dražen Petrović in kako zelo ceni svojo košarkarsko dediščino. Večkrat se je srečal z družino Petrović, svoj dres Reala in Dallasa pa je podaril Muzeju in spominskemu centru Dražena Petrovića.

Muzej Dražena Petrovića v Zagrebu
Muzej Dražena Petrovića v Zagrebu FOTO: Svet na Kanalu A

Spominska tekma se bo igrala 60 let po tem, ko se je v Šibeniku rodil eden najbolj znanih svetovnih košarkarskih virtuozov Dražen Petrović. Danes generacije in generacije ljubiteljev športa živijo Draženov duh in se poklanjajo velikanu športa. Ta tekma ima poleg športnega vidika tudi kulturno vrednost, saj slavi življenje in zapuščino Dražena Petrovića. 

Dražen Petrović
Dražen Petrović FOTO: eurohoops.net

Žal pa se je bo Luka Dončić lahko udeležil samo kot gost in ne kot igralec. Za to pa bo kriv stekleni parket. Stekleno košarkarsko igrišče je igrišče s steklenim podom, ki uporablja svetleče diode (LED) za prikaz linij igrišča in druge grafike. Med tekmo vizualni učinki, prikazani na igrišču, vključujejo spremembe dizajna in barv, ponovitve v živo, statistiko igre v realnem času, animacije za sledenje igralcu glede na to, kje je na igrišču, poglobljene animacije, ki sledijo ključnim igram in trenutkom, ter številne druge zanimivosti.

Kdo je oče Luke Dončića?
Preberi še
Kdo je oče Luke Dončića?

Stekleni parket pa še nima statusa igrišča, ki bi ga priznavalo vodstvo lige NBA. Posledično košarkarji iz te lige nimajo dovoljenja za igranje na tovrstnih podlagah, poročajo pri Sport Klubu.

Robertu Golobu so se izpolnile sanje
Preberi še
Robertu Golobu so se izpolnile sanje

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: net.hr & sportklub.n1info.si

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578