Moskisvet.com
LeBron James in njegov sin in soigralec Bronny James na 'dnevu za medije' pred začetkom sezone NBA.

Športi z žogo

S tem se je LeBron James znova zapisal v zgodovino

STA
09. 10. 2024 02.15
0

LeBron James je s skupaj s sinom spisal nov košček zgodovine lige NBA.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James in njegov sin LeBron James mlajši sta skupaj spisala nov košček zgodovine lige NBA. Sta prvi oče in sin, ki sta skupaj nastopila na tekmi. V obračunu Los Angeles Lakers s Phoenix Suns so bili na pripravljalni tekmi za ligo s 118:114 boljši slednji, poročajo agencije.

LeBron James Junior, znan pod vzdevkom Bronny, je za 20. rojstni dan prvič nastopil za moštvo lige NBA. Tekma je pokazala, da bo še potreboval treninge in tekme, saj je v statistiko vpisal vsega en zgrešen met in dva skoka.

Drugače je bilo pri očetu, ki bo decembra praznoval 40. rojstni dan. Pred 22. sezono v ligi se je v 16 minutah na parketu izkazal z 19 točkami, petimi skoki in štirimi podajami.

To je poleti počel Luka Dončić
Preberi še
To je poleti počel Luka Dončić

Spisek skupnih nastopov očetov in sinov v ameriškem profesionalnem športu je kratek. V baseballu sta to zabeležila Ken Griffey Sr. in Ken Griffey Jr. pred tremi desetletji za ekipo Seattle Mariners. V hokeju na ledu je konec 70. let Gordie Howe zaigral skupaj s sinovoma Martyjem in Markom.

Kdo je oče Luke Dončića?
Preberi še
Kdo je oče Luke Dončića?

Na ligo pa se pripravljajo tudi Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem. V Abu Dabiju so v nedeljo izgubili tekmo z aktualnimi prvaki Boston Celtics s 130:104. Najboljši v dresu ekipe iz Kolorada je bil Srb Nikola Jokić z 20 točkami, Čančar pa je v 18 minutah zbral po tri skoke in podaje. Na nasprotni strani je 21 točk dosegel Jaylen Brown.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607