Moskisvet.com
Katerina Siniakova in Tomaš Machač

Športi z žogo

Sprva sta se razšla, potem pa skupaj osvojila zlato medaljo

E.R.
08. 08. 2024 01.00
0

Češki teniški par več kot očitno težav iz spalnice ni prenesel s sabo na igrišče ... Se pa vsi sprašujejo, ali sta na račun osvojene lovorike znova postala par?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Katerina Siniakova in Tomaš Machač, češka tenisača, sta na olimpijskih igrah 2024 v Parizu predstavila izjemno zgodbo o uspehu in profesionalizmu. Kljub temu da sta se nekaj dni pred dogodkom razšla, sta se vseeno odločila, da bosta skupaj sodelovala na tekmovanju mešanih dvojic. Težave iz odnosa niso imele nobenega vpliva na njuno predstavo na igrišču, saj sta osvojila zlato medaljo, po tem ko sta v razburljivem finalu slavila z zmago nad kitajskim parom Džang Džidžen in Wang Šinju, ki ga je odločil super tie-break.

Ko je Novak Đoković zmagal na olimpijskih, je njegov tast storil to
Preberi še
Ko je Novak Đoković zmagal na olimpijskih, je njegov tast storil to

28-letna Siniakova je že dosegla izjemen dosežek v dvojicah, medtem ko si je 23-letni Machač letos v Parizu zagotovil svojo prvo olimpijsko medaljo. Skupaj sta pokazala neverjetno sposobnost premagovanja osebnih izzivov in osredotočenosti na doseganje svojih športnih ciljev, saj sta vse do zadnje sekunde uspešno premagovala nasprotnike in pri tem pokazala izjemno visoko raven igranja tenisa. "Sva profesionalca in vedela sva, da lahko sodelujeva na igrišču, ne glede na to, kar se je zgodilo prej," je po zmagi dejala Siniakova.

Njuna zmaga ne poudarja le njunega talenta in odločnosti, temveč tudi njuno sposobnost, da ločujeta osebne zadeve od poklicne predanosti. Kemija in koordinacija, ki sta jo pokazala med turnirjem, sta bili ključni za njun uspeh in končno osvojitev zlate medalje. Tomaš Machač je pripomnil: "Želela sva zmagati za svojo državo in to nama je skupaj uspelo doseči."

Poleg njihovih individualnih dosežkov njun nastop v Parizu 2024 poudarja pomen skupinskega dela in prilagajanja v športu.

Eden najboljših tenisačev na svetu se je upokojil
Preberi še
Eden najboljših tenisačev na svetu se je upokojil

Siniakova se ponaša z devetimi naslovi na turnirjih za grand slam v ženskih dvojicah in zlato olimpijsko medaljo iz Tokia, ki jo je leta 2020 osvojila z Barboro Krejčikovo. Trenutno zaseda drugo mesto na lestvici WTA med dvojicami, med posameznicami pa je 38. Tomaš Machač pa zaseda 39. mesto ATP med posamezniki in 53. med dvojicami.

Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova
Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova FOTO: AP

Ali sta bivša partnerja po tej osvojeni lovoriki znova našla srečo v objemu eden drugega?

Na novinarski konferenci si novinarji niso mogli pomagati, da ju ne bi vprašali, če ju bo osvojena zlata medalja znova zbližala, tenisača pa sta glede tega ostala zelo skrivnostna. "To je najino osebno življenje, zato vam tega ni treba vedeti. Všeč nama je, ko ste zmedeni. Sva takšna profesionalca, da sva se razšla ravno zato, da bi se lahko popolnoma osredotočila na to kolajno ... uspelo nama je, kaj bo sledilo, pa bomo videli," je sprva dejala Siniakova. Tomas Machac pa je še prilil olja na ogenj: "To je strogo zaupno".

Plavalko, ki je zmešala glavo vsem moškim, izgnali iz olimpijske vasi
Preberi še
Plavalko, ki je zmešala glavo vsem moškim, izgnali iz olimpijske vasi

 

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.beinsports.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578