Moskisvet.com
Krompirček s sirom

Športi z žogo

Tako boste pripravili najboljši krompirček

M. A.
01. 07. 2024 14.30
0

Navijaška strast doseže vrhunec, ko se prižgejo reflektorji Evropskega nogometnega prvenstva – dogodka, ki združuje milijone ljubiteljev nogometa po vsem svetu. A navijaška izkušnja ni popolna brez slastnih prigrizkov, ki nas spremljajo ob napetih tekmah. Zato smo se odločili, da zberemo najboljše ideje za navijaške prigrizke, ki bodo popestrili vaše poletje. Pri iskanju in preizkušanju teh okusnih dobrot sta nam pomagala tudi vplivneža Jure in Tjaša Marolt.

Jure Marolt, spletni vplivnež, in njegova žena Tjaša Marolt sta velika oboževalca nogometa. Ker spremljata vsako evropsko prvenstvo in sta si to poletje s prijatelji že ogledala kar nekaj tekem, smo ju postavili pred zanimiv, že drugi izziv v tej seriji: kdo med njima bo pripravil boljši navijaški prigrizek? V napetem tekmovanju sta oba pokazala svoje kuharske veščine in ustvarjalnost, a zmagovalec je bil na koncu le eden. Oglejte si video in ugotovite kdo.

Rezultat njunega tekmovanja je zdaj izenačen, zato ju čaka še ena tekma oziroma izziv, ki bo odločilen. Tako kot njiju lahko tudi vas pot pred ali po ikoničnih tekmah popelje do McDonald'sa. Z njihovo aplikacijo lahko vedno prihranite: ob vsakem naročilu prejmete točke, ki jih preprosto zamenjate za nagrado. Poleg tega so vedno na voljo novi kuponi z ugodnostmi, ki vam omogočajo, da uživate v svojih najljubših prigrizkih po še ugodnejših cenah.

Z aplikacijo McDonalds' lahko vedno prihranite.
Z aplikacijo McDonalds' lahko vedno prihranite. FOTO: Arhiv naročnika

Hrenovke v testu s sezamom

Tjaša je imela prav, hrenovke v testu s sezamom so popoln prigrizek za vsako nogometno tekmo. Priprava je preprosta in hitra, rezultat pa bo navdušil vse goste. Za začetek potrebujete paket listnatega testa, hrenovke, jajce za premaz in sezamova semena za posip. Listnato testo razvaljajte na tanko in ga narežite na trakove, dovolj široke, da z njimi lahko ovijete hrenovke. Vsako hrenovko zavijte v trak testa, tako da je popolnoma pokrita.

Ko so vse hrenovke zavite, jih položite na pekač, obložen s peki papirjem. Jajce stepite in z njim premažite hrenovke v testu, nato pa jih posujte s sezamovimi semeni. Pekač postavite v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija, in pecite približno 15 do 20 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in hrustljavo. 

Sladka in pikantna mešanica prigrizkov z lešniki

Tudi Juretova začetna ideja je bila dobra, potrebuje le malo popestritve. Vse, kar potrebujete, so indijski oreščki, koruzni kosmiči, lešniki in preste. Ta kombinacija različnih tekstur in okusov je odlična osnova za slastno mešanico, ki bo navdušila.

Ključ do popolne mešanice pa je preliv, ki poveže vse sestavine v harmonično celoto. V majhni ponvi stopite nesoljeno maslo, dodajte surovi med in ščepec soli. Mešanico prelijte čez kombinacijo kosmičev, indijskih oreščkov, lešnikov in prest ter dobro premešajte, da se vse enakomerno obda s sladko in pikantno omako. Pečico segrejte na 150 stopinj Celzija in mešanico pecite približno 15 do 20 minut. Občasno premešajte, da se vse enakomerno zapeče. 

Najboljši goveji krompirček s sirom

Pripravo začnite s krompirčkom. Narežite ga na tanke rezine ali palčke in ga enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s peki papirjem. Pokapljajte ga z olivnim oljem, posolite in popoprajte, nato pa pecite v pečici, segreti na 220 stopinj Celzija, približno 25 do 30 minut oziroma dokler krompirček ne postane zlato rjav in hrustljav.

Medtem ko se krompirček peče, pripravite govejo oblogo. V ponvi segrejte malo olja in prepražite sesekljano čebulo, dokler ne postane mehka in zlata. Dodajte mleto goveje meso ter ga med mešanjem pražite, dokler ni popolnoma kuhano. Začinite s soljo, poprom, česnom v prahu in dodajte malo paprike za dodaten okus. Ko je meso pripravljeno, ga enakomerno porazdelite po pečenem krompirčku in vse skupaj posujte z naribanim sirom po vaši izbiri. Pekač vrnite v pečico za še nekaj minut, da se sir lepo stopi in zlato zapeče. 

Prigrizki so nepogrešljiv del ogleda nogometnih tekem.
Prigrizki so nepogrešljiv del ogleda nogometnih tekem. FOTO: Shutterstock

Sadna nabodala s čokoladno pomako 

Za pripravo nabodal potrebujete sveže sadje po izbiri – jagode, banane, grozdje, ananas in kivi so odlična izbira. Sadje narežite na enakomerne koščke, primerne za nabodala. Nato koščke sadja izmenično nabadajte na lesena nabodala, da ustvarite pisane in privlačne kombinacije. Za čokoladno pomako stopite temno čokolado z malo masla ali smetane v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Mešajte, dokler ni čokolada popolnoma gladka in sijoča. Čokoladno pomako prelijte v servirno posodo in postavite na sredino pladnja s sadnimi nabodali. 

Hrustljave lupine sladkega krompirja z omako za žar iz sladkega krompirja

Hrustljave lupine sladkega krompirja z omako za žar iz sladkega krompirja so izvrsten prigrizek ali priloga, polna okusa in teksture. Za pripravo začnite s sladkim krompirjem, ki ga dobro operete in nato prerežete na polovice po dolžini. Vsako polovico nato narežete na tanke rezine ali trakove. Narezane sladke krompirjeve lupine položite v večjo skledo in jih dobro premešajte z olivnim oljem ter začimbami po vaši izbiri, kot so sol, poper, česen v prahu in rdeča paprika. Nato jih enakomerno razporedite po pekaču in pecite v segreti pečici na 200 stopinjah Celzija približno 20 do 25 minut.

Medtem pripravite omako za žar iz sladkega krompirja. Za to v manjši ponvi na olivnem olju prepražite sesekljano čebulo in česen, dokler ne postaneta mehka. Dodajte pire iz sladkega krompirja, paradižnikovo mezgo, malo rjavega sladkorja, kisa, omako worcestershire, gorčico in začimbe po okusu. Kuhajte omako na nizkem ognju približno 10 do 15 minut, da se okusi dobro združijo in omaka postane gosta. Nato pa le še postrezite!

 

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 487