Moskisvet.com
donna vekić

Športi z žogo

Kdo je ta zapeljiva Hrvatica, o kateri zadnje dni govori cel svet?

E.R.
13. 07. 2024 01.30
0

Komaj 28-letna plavolaska je v tem tednu postala prava senzacija.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

 

Donna Vekić prihaja iz Osijeka in je najboljša hrvaška teniška igralka. V svoji dosedanji karieri se je uvrstila v dvanajst finalov WTA turnirjev in osvojila štiri naslove, uspela pa ji je tudi uvrstitev v polfinale Wimbledona, najprestižnejšega teniškega turnirja na travnati podlagi. 

Uspeha se je veselila s članicami svoje ekipe, njena družina pa jo je najglasneje bodrila s tribun na osrednjem igrišču londonskega All England Cluba.

Donna Vekić se je uvrstila v polfinale Wimbledona 2024.
Donna Vekić se je uvrstila v polfinale Wimbledona 2024. FOTO: Profimedia

Donna je v  polfinalnem dvoboju Wimbledona nastopila proti Italijanki Jasmine Paolini, sedmi nosilki turnirja in sedmi teniški igralki sveta. Donna je trenutno 37. igralka na lestvici WTA, z uvrstitvijo v polfinale turnirja pa je dosegla svoj najboljši rezultat na turnirjih za grand slam.

Nekoč najlepša tenisačica je danes videti precej drugače
Preberi še
Nekoč najlepša tenisačica je danes videti precej drugače

"V prvih dveh nizih sem umirala, a se nisem hotela predati, saj sem vedela, da bo prišel moj čas, če bom le zdržala," je po zmagi nad Novozelandko Lulu Sun povedala Donna Vekić senzacija letošnjega Wimbledona.

Vekićeva, ki je 28. junija praznovala 28. rojstni dan, je tenis začela trenirati pred 22 leti, leta 2011 pa je postala državna mladinska prvakinja. Februarja 2012 je debitirala za hrvaško reprezentanco Fed Cup, leta 2014 pa je osvojila svoj prvi naslov WTA, ko je v Kuala Lumpurju v finalu premagala Dominiko Cibulkovo, takrat deseto teniško igralko sveta.

Kate Middleton v vlogi navijačice? To morate videti
Preberi še
Kate Middleton v vlogi navijačice? To morate videti

"Tenis sem začela igrati pri šestih letih in takrat je šlo zgolj za zabavo, ne pa za žrtvovanje. Starejša kot sem bila in ko je tenis dobival zagon, sem začela razumeti, da ne morem početi vsega, kar hočem, ker to morda ni najboljše za mojo kariero. Vseeno sem izbrala to pot, postavila sem si cilje, saj je to navsezadnje moja velika ljubezen, zato se v tem kontekstu nič ne zdi pretežko," je dejala Donna leta 2020 v intervjuju za Glorio Glam in dodala, da zanjo ni lepšega občutka kot zmagati na tekmi ali še bolje zmagati na turnirju. "V tistem trenutku vidim, kako se ves vloženi trud in delo poplačata," pravi teniška igralka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ena najuspešnejših in najlepših hrvaških teniških igralk pogosto poudarja, da je imela na tej poti veliko podporo družinskih članov. Njen oče Igor Vekić je igral nogomet in bil vratar nogometnega kluba Osijek, mama Brankica je bila športnica, danes pa sta starša njena največja podpornika in najožja sodelavca, ki vodita športno društvo Donna Tennis Team. S športom se je ukvarjala tudi Donnina babica Lidija, ki je bila učiteljica športne vzgoje, pomemben člen Donnine družine pa je tudi tri leta mlajši brat Bruno Vekić , komercialni pilot, ki kot prvi častnik leti za Air Pannonia.

Roger Federer je s to izjavo povsem presenetil navijače
Preberi še
Roger Federer je s to izjavo povsem presenetil navijače

"Ponosna sem na Brunov trud in uspehe, gre za zelo zahteven in kompleksen trening, ki ga je uspešno opravil," je takrat povedala Donna Vekić, katere ime se poleg teniških uspehov vse bolj povezuje z njeno blagovno znamko DNNA v letu V zadnjih letih. 

V Osijeku je nedavno predstavila elegantno teniško sedežno garnituro ter lastno linijo dišečih sveč in aroma brošk, s katerimi želi v svet belega športa vnesti kanček glamurja. Poleg tega je predstavila največje mlade upe hrvaškega tenisa, ki so z Donno igrali "ena na ena", nato pa svoj talent pokazali še v parih.

To lepotico ljubi najboljši slovenski vratar
Preberi še
To lepotico ljubi najboljši slovenski vratar

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: gloria.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497