Moskisvet.com
Calcit - ACH Voley

Športi z žogo

Aktualni prvaki prve odbojkarske lige znova dokazali, da so nepremagljivi

L.M.
07. 10. 2024 07.46
0

Minulo soboto se je v Hali Tivoli odvila uvodna tekma nove sezone prve odbojkarske lige. Na parketu sta se pomerila ACH Voley in Calcit. Aktualni državni prvaki ACH Voley so znova dokazali, da so brez konkurence.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Uvodni derbi med ACH Voley in Calcitom je postregel z napeto tekmo, ki pa se je končala s prepričljivo zmago aktualnih prvakov. 

Da se sicer od aktualnih prvakov pričakuje nič manj kot zmaga, je še pred tekmo na novinarski konferenci potrdil trener Matjaž Hafner: ''ACH Volley je vedno favorit za naslov. Tako široke zasedbe kot letos že leta nismo imeli. V kadru je 14 igralcev, treniramo normalno in brez težav, čeprav smo se vsi zbrali šele 8. septembra, ko so se pridružili mladinski reprezentanti. Moramo sprejeti vlogo favorita državnega prvenstva. Na hrbtu bomo imeli tarčo, tekmeci pa bodo lahko proti nam igrali sproščeno." 

Potem, ko si je ACH Voley že takoj na začetku tekmovanja zagotovil nekaj prednosti, se je tekmecem nato le uspelo približati in proti koncu prvega seta z rezultatom 22 proti 22 izenačiti in v nekem trenutku celo povesti. 

Ekipa Calcita je ne glede na svoje 'težke' nasprotnike uspela ohraniti mirno kri in tekmece vseskozi zasledovati. Kljub požrtvovalnosti članov se je prvi set končal z rezultatom 28 proti 26 za ACH Voley. 

Drugi set so igralci začeli precej izenačeno, a se je tudi tokrat s končnim izidom 25 proti 19 bolje izteklo za ACH Voley. Svojo zmago so prepričljivo potrdili v 3. setu, ki se je končal z rezultatom 25 proti 20

Dva dni pred tekmo je na novinarski konferenci Peugeot zmagovalni ekipi ACH Volley Ljubljana predal tudi 20 vozil, s katerimi bodo lažje premagovali pot na treninge in tekme. Adam Kavšek, direktor P Automobil Importa, je ob predaji ključev dejal: ''Zelo smo veseli, da smo postali uradni prevoznik ACH Volley Ljubljana. Naša vozila, še posebej model 2008, odražajo vrednote, kot so zanesljivost, naprednost in inovativnost, ki so enake tistim, ki jih vidimo pri tem odličnem klubu. Verjamemo, da bodo igralci s temi vozili zanesljivo in udobno premagovali poti do novih zmag.'' 

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

 


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 607