Moskisvet.com
Roger Federer

Šport

Roger Federer je s to izjavo povsem presenetil navijače

E.R.
26. 06. 2024 02.00
1

Teniška legenda Roger Federer, eden najuspešnejših teniških igralcev v zgodovini, je spregovoril o svojih največjih tekmecih in posebnih trenutkih v svoji karieri.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Švicar je imel nepozabna rivalstva z Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem.

Federer je poudaril, da je proti Đokoviću igral prvič v Monte Carlu, a da dvoboj ni imel tako močnega odmeva kot v primeru Nadala.

Poudaril pa je, da so se stvari spremenile in da je Đokoviću kasneje uspelo vse spraviti v red in postati eden najboljših teniških igralcev danes.

"Ko sem igral proti Novaku, je imel več tehničnih napak. Takrat so bili najboljši igralci običajno tisti z najboljšo tehniko, zato se je takrat mislilo, da bi to lahko bil njegov propad. Potem pa mu je uspelo vse uravnotežiti. Temu je bila dodana nova tehnologija loparja, ki je pomagala celi generaciji za mano. Stvari so se zame odvijale tako hitro, ko sem bil mlajši in tudi kasneje. Tudi tempo igre. Moral si igrati drugače. Jaz sem bil prehodni igralec, Novak pa začetek nove generacije. Neverjetno je, kaj je dosegel," je dejal Federer v intervjuju za nemški Welt.

Novak Đoković ni več najboljši tenisač na svetu
Preberi še
Novak Đoković ni več najboljši tenisač na svetu

Nato je razkril, kateri dvoboj bi ga prepričal, da bi se vrnil na teniško igrišče, pojasnil pa tudi, zakaj:

"Gotovo je, da bi bil to finale. Če bi lahko izbiral nasprotnika, bi bil to Pete Sampras. Preprosto, bil je moj idol, tega mi ni mogel zagotoviti noben tenisač iz generacije, ki jo poznamo zdaj. Zmaga proti Samprasu v Wimbledonu leta 2001 je bila zame tekma vseh dvobojev. Vedela sem, da je nikoli ne bom mogel preseči. To je bilo najboljše obdobje v mojem življenju in zelo ga pogrešam, s Henmanom, Kafelnikovim, Moyo, Samprasom in Agassijem."

Ga prepoznate? Nekdanji teniški as je danes le še bleda senca sebe
Preberi še
Ga prepoznate? Nekdanji teniški as je danes le še bleda senca sebe

Federer se je od profesionalnega tenisa poslovil na Laver Cupu leta 2022, ko je igral dvojice z Rafaelom Nadalom.

"Ta trenutek mi je veliko pomenil. To je bil tudi način, da se mu zahvalim brez ene same besede in da pokažem, koliko mi pomeni, da je tam. Vedel sem, da je njegova žena noseča in da ima fizične težave po OP ZDA. Najprej sem mu rekel pred vsemi ostalimi, da se bom poslovil od tenisa, in ga vprašal, ali bi z menoj igral dvojice," je dejal Federer.

Roger Federer
Roger Federer FOTO: AP

Dodal je naslednje:

"Sanjal sem svoje sanje. Dosegel sem veliko več, kot sem si kdajkoli predstavljal. Kot mlad igralec si misliš, če bi le lahko v nekem trenutku igral na osrednjem igrišču v Wimbledonu, bi bilo to super. In to se ne zgodi enkrat, ampak večkrat. Sčasoma zmagaš na turnirju in nato vse ponoviš. To je popolnoma absurdno, a resnično," je z nasmeškom dejal Federer.

Bo Nadal tenisu res pomahal v slovo?
Preberi še
Bo Nadal tenisu res pomahal v slovo?

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.novosti.rs

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 597