Moskisvet.com
Deontay Wilder boks

Šport

Prihaja težko pričakovani dvoboj Wilder vs. Fury

M.K.
29. 11. 2018 08.51
0

Do opevanega dvoboja nas loči le še par dni. Legendarna boksarja Deontay Wilder in Tyson Fury se bosta ta vikend v ringu spoprijela za naslov prvaka v težki kategoriji. V nedeljo ob 3.00 si na VOYO oglejte ta spektakel v živo!

Deontay Wilder boks
Deontay Wilder boks FOTO: AP

Wilder je neporažen prvak težke kategorije po verziji WCB, ki brani svoj naslov pred izzivalcem Furyjem, ki je bivši prvak v več verzijah, med drugim tudi Super WBA, WBO in IBF. Wilder je leta 2015 postal prvi ameriški prvak v težki kategoriji po skoraj desetih letih, ko je porazil Bermaneja Stiverneja v Las Vegasu. S tem si je priboril lovoriko po verziji WCB, ki je bila takrat edina, ki si je ni lastil sloviti Wladimir Klitscko.

Britanskemu šampionu Furyju pa je leta 2015 uspelo odvzeti naslove Klitscku, s čimer si je prislužil imenovanje naj borca leta. Naslednje leto pa so mu večino naslovov odvzeli zaradi zdravniških preiskav, ki so nakazovale na uporabo kokaina. Po skoraj treh letih neaktivnosti je januarja letos Fury na socialnem omrežju Twitter napovedal svoj povratek in to tudi uresničil. Od takrat si je priboril dve zmagi, sedaj ga čaka njegov največji izziv.

Tako Wilder kot Fury sta tekom zadnjih štirih let večkrat napovedala njuno srečanje na tekmovalnem odru, kar bo sedaj končno postala realnost. Wilder je o dvoboju povedal: "Oba sva pripravljena, ta dvoboj se bo končno zgodil, na to smo vsi čakali, na najboljše bojevanje na svetu!"

Zmagovalec dvoboja bo najverjetneje stopil v ring s šampionom Anthonyjem Joshuo, ki je trenutno nosilec vseh naslovov težke kategorije, razen po verziji WCB, katerega si lasti Wilder. Srečanje s famoznim Joshuo je ogromna želja obeh dvobojevalcev.

Kdo si ga bo prislužil, si oglejte v nedeljo ob 3.00 v živo na VOYO!

Britanskemu šampionu Furyju pa je leta 2015 uspelo odvzeti naslove Klitscku.
Britanskemu šampionu Furyju pa je leta 2015 uspelo odvzeti naslove Klitscku. FOTO: AP

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 616