Moskisvet.com
Novak Đoković

Šport

Novak Đoković ni več najboljši tenisač na svetu

E.R.
11. 06. 2024 01.00
0

Novak Đoković uradno ni več najboljši teniški igralec na aktualni lestvici ATP.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Novak Đoković je od tega ponedeljka tretji na lestvici ATP, najvišje mesto pa je prvič zasedel italijanski igralec Jannik Sinner. Tenisaču na Roland Garrosu ni uspelo osvojiti naslova, je pa osvojil dovolj točk za prvo mesto, na katerem zdaj kraljuje z 9525 točkami.

Za njim je Carlos Alcaraz, ki je na Roland Garrosu zbral 1280 točk in jih ima zdaj na drugem mestu skupaj 8580, Novak pa je tretji, ker je v Parizu izgubil 1600 točk. Lani je osvojil naslov, letos pa je prišel do četrtfinala, kjer je moral odstopiti zaradi poškodbe kolena.

Đoković komentiral razgreto ozračje na Rolandu Garrosu
Preberi še
Đoković komentiral razgreto ozračje na Rolandu Garrosu

Poškodoval si je meniskus in ostal brez možnosti, da bi ubranil lansko osvojeno lovoriko, zato je po skoraj desetih mesecih znova padel na drugo mesto. Lani je bil Novak v enem obdobju peti tenisač na planetu, a so mu trije osvojeni grand slami leta 2023 vrnili titulo najboljšega.

Đoković je v osmini finala potreboval zdravniško pomoč.
Đoković je v osmini finala potreboval zdravniško pomoč. FOTO: AP

Letos doslej ni osvojil niti enega naslova, uspel pa se je trikrat uvrstiti v polfinale – v Avstraliji, Monte Carlu in Ženevi. 

Jannik Sinner je na drugi strani odigral svojih najboljših deset mesecev kariere. Večkrat je premagal Đokovića, izločil ga je v polfinalu Davisovega pokala in OP Avstralije, osvojil naslov v Melbournu, osvojil Davisov pokal, letos pa je poleg Avstralije osvojil še naslova v Rotterdamu in Miamiju.

Goran Ivanišević: 'Đoković je bil sit mene, jaz pa njega'
Preberi še
Goran Ivanišević: 'Đoković je bil sit mene, jaz pa njega'

Na Roland Garrosu, ki se je končal v nedeljo, je v petih nizih izgubil proti poznejšemu prvaku Carlosu Alcarazu. S to zmago in zmagoslavjem nad Alexandrom Zverevom se je Alcarazu uspelo povzpeti na drugo mesto, na lestvici ATP pa je bil tudi že na prvem mestu pred Sinnerjem.

Tako je videti zasebno letalo Novaka Đokovića
Preberi še
Tako je videti zasebno letalo Novaka Đokovića

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.novosti.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 487