Moskisvet.com
27. Ljubljanski maraton

Šport

Tega o letošnjem Ljubljanskem maratonu gotovo še ne veste

E.R.
23. 09. 2024 11.30
0

Obeta se ena velika sprememba, razkrivamo pa tudi, kako se ga lahko udeležite brezplačno!

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi tekači nestrpno pričakujejo 20. oktober, ko se bo v slovenski prestolnici znova odvijal ljubljanski maraton - največja tekaška prireditev v Sloveniji. Ta bo že 28. po vrsti! 

Nasveti strokovnjaka: vse, kar morate vedeti, preden se odpravite na Ljubljanski maraton
Preberi še
Nasveti strokovnjaka: vse, kar morate vedeti, preden se odpravite na Ljubljanski maraton

In kje se je vse začelo?

Sedemindvajseti oktober 1996 je bil za Ljubljano poseben dan, čeprav se je njegov pravi pomen pokazal šele čez leta. Tistega dne je bilo zasejano seme, ki je vzklilo in preraslo v nekaj večjega, kot si je kdorkoli lahko predstavljal. Ljudje, ki so si dolgo prizadevali za ta dogodek, so vedeli, kakšen vpliv imajo maratoni v velikih mestih, in so verjeli, da bi lahko tudi Ljubljanski maraton zrasel v nekaj pomembnejšega. Na tisto sončno nedeljsko jutro so ljubljanske ceste prvič zavzeli tekači – skupaj jih je bilo 673.

Kako se najbolje pripraviti na maraton?
Preberi še
Kako se najbolje pripraviti na maraton?

GARMIN TEK

Tekom let se vse spreminja, kar velja tudi za urnike in proge na NLB Ljubljanskem maratonu. Desetkilometrsko traso, ki so jo tekači tekli lani, so letos na enem delu zasedli delovni stroji, zato so organizatorji tekaške prireditve poiskali novo. Start bo 20. oktobra ob 8.00 na Slovenski cesti, vodila pa bo delno čez Bežigrad, v Šiški bo zavila proti Mostecu in nadaljevala v Rožno dolino, kjer se bo priključila na traso Polmaratona Generali ZAME. Na trasi bo 1 okrepčevalna postaja in 1 vmesni čas.

Tako lahko obvladate stres na štartu in dosežete uspeh kariere
Preberi še
Tako lahko obvladate stres na štartu in dosežete uspeh kariere

Start: Slovenska cesta, Dunajska cesta, Bežigrad, Parmova ulica, Drenikova ulica, Na jami, Derčeva ulica, Šišenska cesta, Večna pot, Rožna dolina c. IX, Rožna dolina c. VI, Rožna dolina c. III, Šestova ulica, Tržaška cesta, Aškerčeva cesta, Slovenska cesta 

Cilj: Kongresni trg

Trasa garmin teka
Trasa garmin teka FOTO: Ljubljanski maraton

POLMARATON GENERALI ZAME

V nedeljo, 20. oktobra 2024, bodo ob 9. uri svojo 21.098 metrov dolgo progo pričeli premagovati polmaratonci. Trasa proge je ravninska. Start teka je na Slovenski cesti, cilj na Kongresnem trgu. Trasa poteka po ulicah in cestah v središču mesta in v njegovi okolici. Na trasi so 4 okrepčevalne in 2 vodni postaji.

Kako preprečiti tekaške poškodbe?
Preberi še
Kako preprečiti tekaške poškodbe?

Start: Slovenska cesta (pri Figovcu na Ajdovščini), Slovenska cesta, Dunajska cesta, Ulica 7. septembra, Slovenčeva ulica, Podmilščakova ulica, Drenikova ulica, Aljaževa ulica, Goriška ulica, Cesta Ljubljanske brigade, Ulica Jožeta Jame, Pečnikova ulica, Regentova cesta, Vodnikova cesta, Šišenska cesta, Večna pot, Pot Roberta Blinca, Pot za Brdom, Cesta na Brdo, Rožna dolina Cesta II, Rožna dolina Cesta XV, Rožna dolina Cesta VIII, Rožna dolina Cesta IX, Rožna dolina Cesta VI, Rožna dolina Cesta III, Šestova ulica, Tržaška cesta, Aškerčeva cesta, Slovenska cesta, 

Cilj: Kongresni trg

Trasa polmaratona
Trasa polmaratona FOTO: Ljubljanski maraton

HEINEKEN 0.0 MARATON

V nedeljo, 20. oktobra 2024, se bodo ob 9. uri na ljubljanske ulice podali najbolj zagrizeni tekači, ki bodo v največ šestih urah poskušali preteči kar 42.195 metrsko razdaljo!

Trasa proge je ravninska. Start teka je na Slovenski cesti, cilj na Kongresnem trgu. Trasa poteka po ulicah in cestah v središču mesta in v njegovi okolici. Na trasi je 8 okrepčevalnih in 6 vodnih postaj.

Kaj in kdaj jesti pred tekom?
Preberi še
Kaj in kdaj jesti pred tekom?

Start: Slovenska cesta (pri Figovcu na Ajdovščini), Slovenska cesta, Dunajska cesta, Ulica 7. septembra, Slovenčeva ulica, Podmilščakova ulica, Samova ulica, Drenikova ulica, Aljaževa ulica, Goriška ulica, Cesta Ljubljanske brigade, Ulica Jožeta Jame, Pečnikova ulica, Regentova cesta, Vodnikova cesta, Šišenska cesta, Večna pot, Pot Roberta Blinca, Pot za Brdom, Cesta na Brdo, Rožna dolina Cesta II, Rožna dolina Cesta XV, Rožna dolina Cesta VIII, Rožna dolina Cesta IX, Rožna dolina Cesta VI, Rožna dolina Cesta III, Šestova ulica, Tržaška cesta, Aškerčeva cesta, Groharjeva cesta, Riharjeva ulica, Kolezijska ulica, Gerbičeva ulica, Koprska ulica, Cesta v Mestni log, Kopačeva cesta, Hladnikova cesta, Jurčkova cesta, Peruzzijeva ulica, Ob Dolenjski železnici, Orlova ulica, Ižanska cesta, Hradetskega cesta, Litijska cesta, Kajuhova ulica, Šmartinska cesta, Savska cesta, Štajerska cesta 1. rondo, 2. rondo, 3. rondo, Božičeva ulica, Baragova ulica, Dunajska cesta, Tavčarjeva ulica, Miklošičeva cesta, Pražakova ulica, Slomškova ulica, Resljeva cesta, Kopitarjeva ulica, Vodnikov trg, Ciril Metodov trg, Stritarjeva ulica, Miklošičeva ulica, Dalmatinova ulica, Slovenska cesta 

Cilj: Kongresni trg


Trasa maratona
Trasa maratona FOTO: Ljubljanski maraton

Prijavljenih je že preko 13.000 tekačev!

Trenutno kaže, da se bo na garmin tek podalo vsaj 4.838 tekačev, na polmaraton 5.587 tekačev, na najdaljši trasi pa se bo za naziv zmagovalca pomerilo 2.819 tekačev! Skupaj to pomeni, da bo ulice naše čudovite prestolnice 20. oktobra  zagotovo napolnilo kar 13.244 zagrizenih športnikov!

Zakaj je tek tako zdrav?
Preberi še
Zakaj je tek tako zdrav?

Če ste zamudili rok za prijavo pa brez skrbi! Za vas smo tukaj mi! Podarili bomo namreč kar tri štartnine, s katero se lahko udeležite garmin teka, polmaratona ali maratona - in to BREZPLAČNO!

Vse, kar morate storiti je, da rešite spodnji kviz in dokažete, da ste opremljeni z vsemi informacijami o 28. ljubljanskem maratonu! Izmed vseh sodelujočih bomo nato izžrebali tri srečneže, ki se bodo lahko brezplačno udeležili največje tekaške prireditve v Sloveniji!

Nagradna igra poteka do četrtka, 26. septembra, izžrebani nagrajenci pa boste nagrado prejeli v petek, 27. septembra.

Držimo pesti!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: ljubljanskimaraton.si

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578