Moskisvet.com
Tadej Pogačar in Mark Cavendish

Kolesarstvo

Na dirki po Franciji so pisali zgodovino, Pogačar skoraj trčil v prometni znak

E.R.
04. 07. 2024 11.43
0

Medtem ko se je s koncem pete etape na slovitem Tour de France pisala zgodovina, je naš predstavnik Tadej Pogačar skorajda trčil v prometni znak.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) je z osupljivo in čustveno zmago v sprintu na 5. etapi dosegel popoln rekord etapnih zmag na Tour de France oziroma Dirki po Franciji. 'Manx Missile' se zdaj lahko pohvali z osupljivimi 35 zmagami na Touru, s čimer je na večni lestvici osvojil eno točko prednosti pred belgijskim velikanom Eddyjem Merckxom.

Cavendish je preložil svojo upokojitev, da bi imel še zadnji poskus na Touru, potem ko je leta 2023 dirko zapustil poškodovan in letos pri svojih 39 letih dosegel verjetno največji trenutek svoje kariere.

Ronaldo je na tekmi s Slovenijo dobil nov vzdevek
Preberi še
Ronaldo je na tekmi s Slovenijo dobil nov vzdevek

"Astana je letos tvegala na Tour de France," je dejal. "Stavili smo na zmago na eni etapi. To je bila velika igra na srečo za mojega šefa Alexandra Vinokourova, vendar smo vložili vse in uspelo  nam je. Naredili smo natanko to, kar smo želeli, z vsako podrobnostjo, z vso opremo, posebej danes ... To ne pomeni, da smo na vrhu lestvice UCI, toda Tour de France je večji od kolesarjenja."

Medtem ko je Mark nizal uspeh kariere, je naš predstavnik Tadej Pogačar 59 km pred ciljem skoraj padel. 25-letni član ekipe UAE Team Emirates je namreč skorajda zadel cestni otoček s prometnim znakom. Za las se je izognil trčenju, po njegovem manevriranju in vrnitvi nazaj na desni pas pa je za njim padlo nekaj drugih kolesarjev, med drugim tudi drugi Slovenec Matej Mohorič (Bahrain Victorious). Matej se je pobral in uspešno nadaljeval, Pogačar pa je varno zaključil svoj dan v rumeni majici.

Takšne zmage na Giru nismo videli vse od leta 1965
Preberi še
Takšne zmage na Giru nismo videli vse od leta 1965

Za Eurosport je v komentarju povedal: "Vse se je dobro končalo. Lepo je bilo videti Marka, kako je dobil 35. etapo na Touru. To je res nekaj neverjetnega."

Tadej Pogačar in Mark Cavendish
Tadej Pogačar in Mark Cavendish FOTO: Profimedia

Pogačar je tako obdržal 45 sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step) in 50 pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease a Bike). Naš tretji predstavnik Primož Roglič je po tej etapi z zaostankom minute in 14 sekund skupno peti.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.eurosport.com & ekipa.svet24.si

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492