Moskisvet.com
Tadej Pogačar

Kolesarstvo

Tega si želi Tadej Pogačar po zmagi v Franciji

E.R.
22. 07. 2024 09.44
0

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je tretjič zmagal na sloviti dirki Tour d'France, a ne namerava počivati na lovorikah.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Tadej Pogačar je bil na dirki po Franciji kot zmagovalec deležen velikega slavja, prav tako pa je bila uspešna njegova ekipa Emirates, ki je slavila tudi kot najboljša ekipa na dirki.

To se je na dirki po Franciji dogajalo po vsaki etapi
Preberi še
To se je na dirki po Franciji dogajalo po vsaki etapi

"Vesel sem, da sem dosegel novo zmago. To so bili zame nori dnevi. Tam so bili Jonas, Remko, Primož, že od samega začetka sem čutil velik pritisk. To je zgodovinska turneja po vsem, kar se je zgodilo. Mark Cavendish je dosegel 35 zmag. Bilo je neverjetno. Hvala vsem navijačem, ki so me spremljali od začetka dirke. Bili ste najboljši," je dejal Pogačar, poroča Svet biciklizma.

Toliko hamburgerjev bi moral pojesti Pogačar na dirki po Franciji
Preberi še
Toliko hamburgerjev bi moral pojesti Pogačar na dirki po Franciji

Letos mu je uspelo osvojiti zmagi na dveh velikih dirkah, v Italiji in Franciji, in tako obakrat dvigniti pokala za najboljšega kolesarja. 

"To je preprosto neverjetno. Nisem verjel, da bom zmagal tako na Giru kot na Tour d'France. Mogoče so nekateri mislili, da je z Girom stvar gotova in neka tolažba, če ne bom uspel na Tour d'France. Morda bi bilo to res, če ne bi zmagal tudi tukaj; res neverjetno leto. Zmagati že na enem Touru je neverjetno, zmagati na obeh pa ... Vesel in ponosen sem, da mi je uspelo,"  je dejal Pogačar.

Takšne zmage na Giru nismo videli vse od leta 1965
Preberi še
Takšne zmage na Giru nismo videli vse od leta 1965

A Tadej ne namerava počivati na svojih dveh lovorikah. Njegov naslednji cilj je namreč osvojiti naslov svetovnega prvaka.

"Sledi svetovno prvenstvo. Van der Pool je videti odlično v tej šampionski majici, vendar bi mu jo letos rad vzel. Bomo videli. Želim si, da bi nekoč imel na hrbtu majico v mavričnih barvah, a za to imam še čas," je priznal Pogačar.

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.novosti.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 549