Moskisvet.com
Primož Roglič in Jan Tratnik

Kolesarstvo

Primož Roglič bo združil moči s tem uspešnim kolesarjem

E.R.
19. 09. 2024 01.00
0

Njegovi ekipi se bo pridružil slovenski kolesar, ki ima letos za sabo najuspešnejšo sezono!

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Potem ko se je Red Bull - BORA - hansgrohe za prihodnje sezone okrepil s številnimi mladimi talenti, zdaj v ekipo prihajajo še izkušnje. Jan Tratnik se bo namreč v prihajajočem letu 2025 pridružil ekipi, ekipe, v kateri je kapetan štirikratni skupni zmagovalec Vuelte Primož Roglič.

34-letni Slovenec trenutno vozi svojo najuspešnejšo sezono in dokazuje svojo izkušenost. Predvsem začetek leta je bil popoln: drugi v Murcii, tretji na Clásica Jaén, kjer je zmagal njegov bodoči moštveni kolega Lazkano, in tretji skupno na Volta ao Algarve za Danijem Martinezom. Svoja prva dva tedna sezone je kronal z zmago na klasiki WorldTour Omloop Het Nieuwsblad.

Jan Tratnik
Jan Tratnik FOTO: Anže Malovrh - STA

Jan Tratnik je dirkal že na vseh pomembnih kolesarskih dirkah, vseh Grand Tourih, svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Njegovo močno leto je zaključil z osmim mestom na olimpijski cestni dirki v Parizu.

"Morda nisem najmlajši, a res sem vesel, da sem se pridružil ekipi s tako velikimi ambicijami. Imam še veliko osebnih ciljev, želim pa tudi deliti svoje izkušnje z mladimi fanti in pomagati ekipi premikati meje na vseh področjih," je najnovejšo novico v svetu kolesarstva komentiral Jan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi strani pa je Ralph Denk, šef bodoče Tratnikove ekipe dejal: "Talent potrebuje izkušnje. Zato je bilo za nas pomembno, da podpišemo pogodbo z nekom, ki je v glavnini že nekaj sezon. Jan je odličen primer kolesarja, ki je timski igralec in ima lakoto in moč, da uspe sam."

Šport

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.redbullborahansgrohe.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 578